Facebook îți va spune cât timp petreci pe internet Magazin

Facebook îți va spune cât timp petreci pe internet

Facebook va face o serie de modificări referitoare la monitorizarea timpului petrecut pe rețelele sociale. Compania a fost criticată că oferă produse care creează dependență, iar oamenii au nevoie de un semnal de alarmă, așa că a acționat. Aplicațiile Facebook și Instagram vor introduce noi opțiuni pentru a-ți gestiona timpul pierdut aiurea pe internet. Noile instrumente se vor afla pe pagina de setări în opțiunea Your Time on Facebook și Your activity pe Instagram, informează The Time.

Facebook este interesat de optimizarea timpului petrecut pe platformă

La începutul acestui an, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a recunoscut că feed-ul nesfârșit te face să pierzi mult timp în aplicație și chiar creează dependență. El a anunțat că una din zonele de mare interes ale companiei pentru 2018 ar fi să se asigure că timpul petrecut de utilizatori pe platformă este „folosit cum trebuie”.

Miercuri, compania a lansat instrumente care vizează nu numai optimizarea timpului utilizatorilor, ci și limitarea acestuia. Instrumente similare vor fi, de asemenea, adăugate pe Instagram.

Facebook face eforturi pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor

„Speranta noastra este ca aceste opțiuni să ofere oamenilor mai mult control asupra timpului pe care îl petrec pe platformele noastre ”, a declarat David Ginsberg de la Facebook și Ameet Ranadive de la Instagram într-o postare comună pe blog.

Postarea de pe blog prin care s-au anunțat noile instrumente a evidențiat eforturile companiei pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a clarifica efectele pe care le are platforma. Compania a implementat algoritmi de identificare a clickbait-urilor și a postărilor care conțin știri false. Facebook a adăugat și opțiunea „Snooze”, astfel încât oamenii să poată alege să nu vadă postările de la o anumită persoană timp de 30 de zile.

„Este responsabilitatea noastră să vorbim în mod deschis despre modul în care timpul online influențează oamenii … și ne asumăm serios această responsabilitate”, a declarat Ginsberg și Ranadive în postare.

(sură foto: paginadebănci.ro)