Gabriela Firea îl dă în judecată pe Vlad Voiculescu pentru dezinformare Actual

Gabriela Firea îl dă în judecată pe Vlad Voiculescu pentru dezinformare

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că îl va da în judecată pe fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru afirmațiile nefondate la adresa sa, atunci când a făcut referire la cazul unei fetițe de opt ani grav bolnave.

Edilul dezminte afimațiile fostului ministru și îl acuză totodată pe Voiculescu de promovarea unor informații false. Ea a mai precizat faptul că acesta își face campanie electorală folosindu-se de sănătatea oamenilor.

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinite câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii care are business în domeniul sănătăţii. Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor şi se joacă, practic, cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public şi din nefericire ele sunt preluate. A fost şi la câteva posturi de televiziune, dar a fost demontat în tot ceea ce a afirmat de către managerul Spitalului Sf. Maria, de domnul doctor Copcă, pentru că nu se pot realiza operaţii decât dacă există bolnavul şi donatorul sau organul donat”, a declarat Gabriela Firea.

„(…) Dezmint tot ceea ce exprimă în spaţiul public fostul ministru al Sănătăţii, care face acuzaţii nefondate. Îi transmit din nou că ne vom vedea în instanţă pentru că nu se poate juca la nesfâşit de dragul unei cariere politice pe care şi-o doreşte fulminantă, dar ea nu poate fi construită pe minciună”, a mai adăugat primarul general.

Reacția edilului vine după ce, marți, fostul ministru al Sănătății a scris, într-o postare pe Facebook, despre o fetiță de opt ani, care suferă de fibroză chistică, pentru care medicii din țară nu mai pot face nimic. Voiculescu afirmă că mai multe persoane, printre care Gabriela Firea şi „toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant”, „ar trebui să intre în pământ de ruşine” pentru situaţia în care a ajuns România, de unde părinţii cu copii bolnavi sunt nevoiți să plece pentru că nu găsesc tratament.

(sursă foto: Wikipedia)