USR-PLUS alege candidatul pentru București: Vlad sau Nicușor? Actual

USR-PLUS alege candidatul pentru București: Vlad sau Nicușor?

Alianța politică formată din partidele USR și PLUS va demara procesul de alegere al candidatului pentru primăria București: Vlad sau Nicușor? În acest moment, în cursa pentru nominalizare se află Vlad Voiculescu (PLUS) și Nicușor Dan (independent susținut de USR). Voiculescu este fost ministru al Sănătății în Guvernul condus de Dacian Cioloș. De cealaltă parte, Nicușor Dan s-ar afla la cea de-a treia rundă de alegeri locale la care participă.

Vlad Voiculescu a prezentat un sondaj care relevă faptul că atât el cât și Nicușor Dan o vor învinge pe Gabriela Firea, actualul primar general. Conform acestuia, Firea ar urma să obțină 28% dintre voturile bucureștenilor, în timp ce el va fi votat de 35% dintre alegători. În același sondaj, Nicușor Dan este cotat cu 36% intenție de vot.

„Este evident că acest sondaj nu poate să separe lucrurile. (…) Avem două variante, alegeri primare închise sau alegeri primare deschise. Avem o propunere a lui Dan Barna pentru alegeri primare deschise. Vom discuta în interiorul alianței și vom stabili un calendar. Vom avea cu siguranță alegeri primare în interiorul alianței”, a precizat Voiculescu, citat de presa centrală.

Potrivit acestuia, Nicușor Dan ar trebui să își asume să nu mai candideze în cazul în care pierde alegerile interne, în cadrul alianței. Acest lucru se poate face prin semnarea unui acord de către cei doi.

În același timp, Vlad Voiculescu a subliniat din nou faptul că își dorește ca toate partidele de opoziție să susțină un candidat comun. Acest lucru este esențial pentru a o putea învinge pe Gabriela Firea.

Paleologu și PMP, susținere pentru Nicușor Dan

În sprijinul celor spuse de Voiculescu s-a poziționat Theodor Paleologu, candidatul PMP la Primăria Generală a Capitalei. Acesta a spus că speră ca președintele Klaus Iohannis și guvernarea PNL să se țină de promisiune și să organizeze alegerile locale în două tururi. În caz contrar, domnia sa a declarat că îl va susține pe Nicușor Dan pentru fotoliul de primar.

sursa foto

Citește și Viena, orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Bucureștiul, la coada clasamentului