Gabriela Firea și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Mingea e la Dăncilă Actual

Gabriela Firea și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Mingea e la Dăncilă

Primarul Bucureștiului Gabriela Firea a recunoscut joi în cadrul unui interviu acordat agenției Mediafax că vrea să candideze pentru funcția de președinte al României. Acest anunț vine în urma numeroaselor discuții ce au apărut atât în presă cât și în interiorul partidului referitoare la disputa dintre actualul președinte al partidului, Viorica Dăncilă, și Gabriela Firea pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale din toamnă.

Deși a anunțat inițial că nu dorește să se implice într-o astfel de campanie, Viorica Dăncilă s-a răzgândit și în acest moment îi surâde ideea de a se duela cu Klaus Iohannis pentru cea mai înaltă funcție în stat. Problema este că în sondaje premierul stă foarte prost, mult sub Gabriela Firea. Mai mult decât atât, Firea este susținută și de partidul lui Victor Ponta, Pro România, în cazul unei eventuale candidaturi. Membrii Partidului Social Democrat sunt nevoiți să aleagă în curând candidatul dintre actualul premier și actualul primar al Bucureștiului.

Circulă zvonuri conform cărora, în cazul în care PSD va merge pe mâna Vioricăi Dăncilă, Gabriela Firea va candida independent, susținută în principal de Victor Ponta și Pro România.

Întrebată în ce condiții s-ar băga în lupta pentru prezidențiale, primarul Capitalei a răspuns:  ”În condițiile în care aș fi considerată de colegii mei din PSD de către partenerul nostru ALDE și de către foștii noștri colegi de la Pro România cea mai buna soluție pt zona de centru stânga. Dacă ei printr-o analiză, nu de jocuri de culise, ci lucid asumat, vor face această analiza pentru a ne maximiza șansele, sunt și eu una dintre persoanele care poate fi analizată și să se ia decizia cea mai bună. Tradiţional PSD se înscrie cu preşedintele partidului dar, tradițional, de 15 ani am pierdut. Daca tradiţia a fost nefastă poate schimbăm ceva. O spun fără patimă”.