Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la prezidențiale Actual

Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a fost desemnată în cadrul Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat candidatul la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în această toamnă. Această decizie urmează a fi validată în cadrul Comitetului Executiv.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a avut o discuție de 20 de minute cu Viorica Dăncilă și Mihai Fifor înainte de ședința CEX al PSD, susțin jurnaliștii de la Digi 24. În urma acestei discuții, susțin surse din conducerea partidului, nu s-a mai supus la vot și candidatura Gabrielei Firea pentru calitatea de prezidențiabil din partea PSD. Cei care au votat împotriva Vioricăi Dăncilă sunt Paul Stănescu, liderul PSD Olt, și Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui. O altă candidatură supusă la vot a fost cea a lui Liviu Pleșoianu. Pentru deputatul PSD a votat doar Dumitru Buzatu, Gabriela Firea s-a abținut, iar restul membrilor BPN au votat împotrivă. 

Circulă zvonuri conform cărora, în cazul în care PSD va merge pe mâna Vioricăi Dăncilă, Gabriela Firea va candida independent, susținută în principal de Victor Ponta și Pro România.

Întrebată în ce condiții s-ar băga în lupta pentru prezidențiale, primarul Capitalei a răspuns:  ”În condițiile în care aș fi considerată de colegii mei din PSD de către partenerul nostru ALDE și de către foștii noștri colegi de la Pro România cea mai buna soluție pt zona de centru stânga. Dacă ei printr-o analiză, nu de jocuri de culise, ci lucid asumat, vor face această analiza pentru a ne maximiza șansele, sunt și eu una dintre persoanele care poate fi analizată și să se ia decizia cea mai bună. Tradiţional PSD se înscrie cu preşedintele partidului dar, tradițional, de 15 ani am pierdut. Daca tradiţia a fost nefastă poate schimbăm ceva. O spun fără patimă”.