Importanța protecției solare pentru pielea noastră Actual

Importanța protecției solare pentru pielea noastră

Mulți dintre noi știm deja despre importanța protecției solare în lunile de vară pentru a evita arsurile, însă aceasta ar trebui folosită pe tot parcursul anului.

Protecția solară nu trebuie să vă lipsească niciodată din geantă, deoarece trebuie aplicată de mai multe ori pe parcursul zilei. Aceasta ne protejează de la boli și de la îmbătrânirea prematură a pielii, ce pot fi dezvoltate din cauza soarelui în orice anotimp.

Până la 80 la sută din razele solare pot trece prin nori. Protecția solară trebuie folosită indiferent de vreme, chiar și iarna. Zăpada poate reflecta până la 80 la sută din razele ultraviolete (UV), mărind riscul de expunere la soare. De asemenea, cu cât este mai mare altitudinea, cu atât expunerea la UV este mai mare, astfel că protecția solară este crucială chiar și pe pârtia de ski.

Iată 4 motive care te vor convinge să ai mereu protecția solară cu tine:

1. Îți reduce riscul de cancer de piele

Folosind protecție solară zilnic, chiar și când este înnorat sau vreme ploioasă, scade la jumătate riscul de a dezvolta cancer de piele.

2. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Știați că cea mai întâlnită cauză a îmbătrânirii premature a feței este expunerea la ultraviolete? Prin folosirea protecției solare încetinești dezvoltarea ridurilor.

3. Acesta ajută la menținerea unui ton uniform al pielii

Protecția solară ajută la prevenirea decolorării și a petelor ce apar din cauza soarelui. Astfel, tonul pielii va rămâne uniform.

4. Îți protejează pielea de razele UV

Diminuarea stratului de ozon ne-a mărit riscul de a suferi de daune solare cauzate de razele UV. Protecția solară blochează aceste raze, reducând cu mult riscul de arsuri solare.

Citește și: 5 alimente care elimină retenția de apă din organism

Sursă foto