5 alimente care elimină retenția de apă din organism Magazin

5 alimente care elimină retenția de apă din organism

Retenția de apă este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane. Retenția de apă este produsă de acumularea de lichid în exces în țesuturile organismului. Această dereglare poate fi cauzată de diverși factori precum: temperaturile ridicate, călătoriile lungi sau insuficiența venoasă.

Acumularea de lichid în organism este favorizată de o cantitate mare de sodiu. Prin urmare, prima măsură de diminuare a retenției de apă este limitarea consumului zilnic de sare. În tratarea retenției de apă, alimentația joacă un rol extrem de important. Anumite alimente diuretice și laxative pot diminua efectele negative ale edemului (denumirea medicală a retenției de apă). De altfel, hidratarea este esențială, iar consumul de apă nu ar trebui limitat.

Alimente care elimină retenția de apă din organism

Castravetele

Alimente care elimină retenția de apă din organism
Sursă foto

Are un conținut ridicat de potasiu și un nivel scăzut al sodiului. Consumul castraveților contribuie la buna funcționare a rinichilor. De asemenea, castravetele este recomandat și persoanelor care doresc să slăbească, având o valoare calorică scăzută (12 kcal pentru 100 g)

Ananasul

Alimente care elimină retenția de apă din organism
Sursă foto

Ananasul este un aliment benefic persoanelor care au probleme cu acumularea lichidelor din corp. Cu un conținut ridicat de fibre, ananasul reglează tranzitul intestinal și împiedică asimilarea grăsimilor.

Grapefruitul

Alimente care elimină retenția de apă din organism
Sursă foto

Este bogat în pectină, o fibră solubilă nedigerabilă, care acționează precum un laxativ, ajutând la protejarea mucoasei colonului. Grapefruitul contribuie la asigurarea unei hidratări corespunzătoare, fiind un fruct cu un conținut de 92% apă.

Smochinele

Smochine
Sursă foto

Smochinele luptă eficient împotriva retenției de apă din organism. Cu un conținut ridicat de fibre, aceste fructe au o acțiune diuretică și laxativă. Mai mult decât atât, smochinele sunt bogate în antioxidanți și luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea prematură.

Sparanghelul

Sparanghel
Sursă foto

Este un aliment plin de nutrienți și vitamine benefice sănătății, în special digestiei. Sparanghelul este un diuretic natural care elimină sarea în exces și fluidele din organism. De asemenea, sparanghelul previne formarea pietrelor la rinichi, ajutând la eliminarea toxinelor.

Citește si Dieta fix la fix. Află totul despre dieta minune.

Sursă foto