În Rusia, se închiriază reni de Crăciun Magazin

În Rusia, se închiriază reni de Crăciun

Pe lângă Moș Crăciun, cadouri, luminițe și dulciuri, spiritul sărbătorilor de iarnă se asociază și cu binecunoscuții reni. O grădină zoologică din Rusia închiriază reni, vulpi și câini din rasa husky pentru localnici cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.

Royev Ruchei, situată la marginea orașului siberian Krasnoyarsk din Rusia, este una dintre cele mai mari grădini zoologice din Rusia. Reprezentanții acesteia au dezvoltat un nou serviciu, prin care unele animale aflate în grija lor pot fi închiriate pentru poze sau petreceri pentru copii, oriunde în oraș. Ei spun că renii sunt foarte ceruți și sunt cel mai adesea închiriați pentru a-l însoți pe Moș Gerilă, varianta rusă a lui Moș Crăciun, în vizitele sale.

Toate animalele sunt pregătite special pentru astfel de ieșiri și nu există niciun pericol pentru public, insistă reprezentanții grădinii zoologice.

„Este nevoie de un îngrijitor cu experiență, familiarizat cu animalele în cauză, și care știe cum să se poarte cu ele. De asemenea, îngrijitorii știu și cum să se poarte cu oamenii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Royev Ruchei, Yekaterina Mikhailova, pentru postul Channel 7.

„Dacă sunt implicați și copii mici, alegem întotdeauna cel mai calm ren”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt.

Doar renii sunt disponibili pentru vizite la domiciliu – presupunând că cei care îi închiriază au spațiul necesar – deoarece sunt obișnuiți să fie înconjurați de oameni. Închiriatul renilor este una dintre cele mai atrăgătoare afaceri de sezon.

 Renii sunt animale cuminți, ușor de dresat, însă greu de întreținut. Sunt considerate animale extrem de inteligente, cărora le ia câteva minute să se obişnuiască cu un loc.

(sursă foto: todayifoundout)