India interzice temele pentru acasă și ghiozdanele grele Actual

India interzice temele pentru acasă și ghiozdanele grele

Guvernul din India a transmis școlilor să nu le mai dea elevilor teme pentru acasă și cărți grele pentru a preveni durerile de spate la copiii din clasele primare. Profesorii au fost rugați nu le dea teme copiilor din clasa I și a II-a astfel încât să nu fie nevoiți să care în ghiozdane cărți grele.

Un sondaj efectuat de Camerele de Comerț și Industrie ale Indiei a arătat că 68% dintre preadolescenți  ar putea suferi de o ușoară durere de spate, care ar putea evolua în dureri cronice și, mai târziu, într-o cocoașă. Peste 2.500 de copii și 1.000 de părinți din marile orașe au fost chestionați, concluzia fiind că mai mult de 88% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani cară ghiozdane cu o greutate de peste 45% din greutatea lor corporală.

Rashmi Tapke, mamă a doi copii, a declarat că ghiozdanele grele sunt o reflecție a planificării slabe a programei școlare. „Dacă școlile se organizează, ar putea să repete lecțiile și, astfel, pot reduce din muncă. Copiilor mei le este greu să care atât de multe cărți”, a spus ea.

În statul Maharashtra, unde este situat Mumbaiul, ghiozdanele nu ar trebui să depășească 10% din greutatea corporală a copilului. Multe școli folosesc acum table de scris și proiectoare, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să care cărți.

Cu toate acestea, copiii din majoritatea zonelor rurale din India trebuie să parcurgă distanțe lungi, pentru a ajunge la școală și înapoi acasă, cu ghiozdane grele în spate.

(sursă foto: skynews)