Părintele Constantin Necula: „Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că-şi iubesc viaţa“ Actual

Părintele Constantin Necula: „Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că-şi iubesc viaţa“

Părintele Constantin Necula îi roagă pe oameni să rămână în case pentru a-și arăta iubirea față de viață. Într-un interviu acordat publicaţiei sibiene Tribuna, părintele Constantin Necula explică că Sfintele Sărbători Pascale reprezintă și în acest an „ceea ce a însemnat mereu și mereu: Învierea Domnului Hristos! Biruirea morții acesteia de care ne temem mai mult decât orice. Biruința împotriva comodității noastre neroditoare.”

Contextul actual nu schimbă adevăratul sens al Învierii: „A trăi Învierea înseamnă a fi atent la adâncul ei de lumină” – Constantin Necula

În acest an, pe fondul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, postul ar trebui să fie unul „dublat de carantină, un soi de sihăstrie împreună cu aceia pe care-i iubim și ne sunt familie”, spune părintele Constantin Necula.

Părintele arată că cea mai importantă rugăciune în această perioadă este rugăciunea de pocăință, de părere de rău. „În contextul acesta al Covid-ului 19 am început, sper, să ne punem întrebări și asupra greșelilor noastre. Ca oameni și ca sistem. Se văd fisurile și ruperile din rezistența acestora. Vedem că nu banii sunt problema, ci gestionarea lor. Că nu diplomele sunt problema, ci caracterele pe care se afișează știința dobândită.” a afirmat părintele.

Părintele Constantin Necula consideră că restricțiile de anul acesta nu îi împiedică pe oameni să trăiască adevăratul sens al Învierii. „A trăi Învierea înseamnă a fi atent la adâncul ei de lumină. Şi în alţi ani cei care sunt acum în linia întâi erau tot în linia întâi. Acum suntem toţi. Să învăţăm acum să preţuim ceea ce ne lipseşte.”

Citește și Lumina de care avem nevoie e înăuntrul nostru.

„Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morții, ci pentru că-și iubesc viața.” – Părintele Constantin Necula

Părintele Necula a transmis un mesaj deosebit tuturor oamenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători: „Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morții, ci pentru că-și iubesc viața. Nu din amenințări se schimbă mentalități sociale, ci din educație. De aceea, primiți, vă rog, cuvânt bun. De sănătate și pace. Iar celor pentru care Paștile e doar o altă zi din calendar vă doresc o zi bună. Cu frumuseți pe suflet și pace în gând.”

Sursă foto