Patriarhul Daniel propune amânarea Împărtășaniei Actual

Patriarhul Daniel propune amânarea Împărtășaniei

Patriarhul Daniel a cerut Sinodului amânarea săvârșirii Împărtășaniei până când autoritățile vor permite utilizarea unei singure lingurițe pentru toți credincioșii, susține G4Media.

Președintele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nu este de acord cu folosirea lingurițelor de unică folosință nici în timp de pandemie, în ciuda cererilor medicilor epidemiologi.

Prin urmare, Patriarhul Daniel susține în scrisoarea oficială către Sinod, dacă și ceilalți membri ai Sfântului Sinod vor fi de acord, „se va solicita autorităților de stat să permită doar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, iar împărtășirea lor comună cu Sfânta Euharistie să fie hotărâtă la o dată ulterioară, după 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe”.

În urma consultărilor de la nivelul Sfântului Sinod, BOR ar urma sa aibă în curând o poziție oficială pe acest subiect.

Premierul Ludovic Orban a sugerat că una dintre măsurile adoptate în starea de alertă ar putea fi înlocuirea linguriței de împărtășanie cu unele de unică folosință. Varianta a fost respinsă categoric de Biserica Ortodoxă Română.

„Bisericile, cultele religioase au conform Constituției libertatea deplină de a se organiza în interior. (…) Modalitatea de oferire a împărtășaniei o decide exclusiv biserica”, a declarat la Antena 3 Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și Reguli noi în mijloacele de transport în comun după 15 mai.

Sursă foto