Preoții care cheamă lumea la biserică în noaptea Învierii sunt teroriști Opinii

Preoții care cheamă lumea la biserică în noaptea Învierii sunt teroriști

Hai să lămurim un lucru din capul locului: nimeni de aici nu are nimic cu religia, cu spiritualitatea, cu Biserica și cu reprezentanții ei, cu enoriașii și cu convingerile lor, cu noaptea Învierii sau cu Dumnezeu. Respectăm și ne aplecăm în fața oamenilor care cred și promovează ceea ce este bun, drept, just și corect. Pe de altă parte, oricât de mult am încerca să nu intervenim în subiecte de genul acestuia de astăzi, când vine vorba să intre în discuție sănătatea noastră și a copiilor noștri, ne simțim nevoiți să spunem ceea ce credem noi că este just, corect, moral și, de ce nu, legal.

În numai câteva zile vine noaptea Învierii, cea mai importantă sărbătoare religioasă de peste an. Pentru prima dată în istoria recentă cel puțin, bisericile vor fi închise, ca de altfel toată țara, tot continentul, toată planeta. Cu toate astea și având în vedere criza globală arhicunoscută care omoară oameni fix la această oră lângă noi, anumiți preoți și înalți reprezentanți ai BOR cred de cuviință că este oportun să cheme lumea la biserică de Înviere, punând în pericol viețile tuturor românilor.

Act de terorism

Din punctul nostru de vedere, acesta este un act de terorism. Este inadmisibil ca astfel de apeluri să rămână nesancționate de autorități și de BOR. Este inadmisibil ca BOR să nu informeze și să nu comunice non-stop, începând de acum. Lumea trebuie să stea acasă pentru a nu îi pune în pericol pe cei din jur, ce este greu de înțeles? Privim cu groază înspre sate, unde preotul este cea mai puternică autoritate, unde oamenii nu internet și poate nici televizor. Oare ce se va întâmpla acolo de Înviere? Cum vor putea cei 2 polițiști ai localității să interzică oamenilor să ia lumină, dacă ei doar asta au făcut toată viața lor? Cum ne putem permite să ne jucăm cu sănătatea a milioane de români? Cât de inconștienți putem fi?

În această problemă vina aparține, înainte de toate, Bisericii. Abia apoi autorităților, care, dacă nu ar avea frică de capitalul electoral, ar fi mult mai ferme. Vina oamenilor este cea de pe urmă, dar tot vină se numește. Dacă nu ne trezim la realitate acum, noaptea Învierii se poate transforma într-o catastrofă căreia ne este frică să-i mai dăm vreun nume.

Citește și:
Despre cum noi, românii, ne cam luăm la mișto destinul
15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (I)