Președintele brazilian Bolsonaro își conduce țara spre dezastru din cauza coronavirus Actual

Președintele brazilian Bolsonaro își conduce țara spre dezastru din cauza coronavirus

Inconștiența ucide peste tot în lume. Un caz special din acest punct de vedere este cel al Braziliei, care se îndreaptă spre o adevărată tragedie națională din cauza scepticismului cu care autoritățile continuă să privească criza pandemiei. Deutsche Welle anunță că președintele Jair Bolsonaro continuă să nu ia în serios boala, deși peste 17,500 de brazilieni au murit, iar numărul acestora crește vertiginos.

Marți, pe 19 mai, Brazilia a devenit a treia țară din lume după numărul de oameni infectați cu noul coronavirus. Peste 262.000 de brazilieni au fost testați pozitiv și cel puțin 17.500 au murit în urma complicațiilor, potrivit raportărilor oficiale.

Mai îngrijorător este faptul că experții cred că numărul celor infectați este de 15 ori mai mare, dar că lipsa testelor nu îl face cunoscut. De asemenea, experții în medicină consideră că numărul celor care au murit din cauza coronavirus în Brazilia este cel puțin dublu. Iar situația sistemului sanitar este, de asemenea, aproape catastrofală: spitalele sunt supraîncărcate, iar bolnavii ajung să moară în propriile case din cauza acestui lucru.

Președintele brazilian Bolsonaro, neimpresionat de starea brazilienilor

Numărul cazurilor continuă să crească exponențial, dar, în pofida crizei sanitare tot mai mari, președintele brazilian Bolsonaro nu pare deloc îngrijorat. Acesta a numit infecția cu COVID-19 ca fiind doar o „mică răceală” și a acuzat China că alimentează panica globală. El crede că această pandemie a fost orchestratră exclusiv pentru a-l afecta pe el și pe președintele SUA Donald Trump.

Pentru a demonstra că nu este îngrijorat de noul virus, Bolsonaro a făcut o vizită oficială în Statele Unite ale Americii la începutul lunii martie. Dar, la întoarcerea în Brazilia, peste 20 dintre delegații care au făcut deplasarea la Casa Albă au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, acest lucru reprezentând un dezastru mediatic pentru președintele în funcție.

Citește și:
Terasele și plajele s-ar putea deschide în curând
Caz uluitor în China. O familie și-a regăsit fiul răpit după 32 de ani