Terasele și plajele s-ar putea deschide în curând Actual

Terasele și plajele s-ar putea deschide în curând

Terasele ar putea fi deschise începând cu 1 iunie, iar plajele și restaurantele de la 15 iunie, a anunțat Ludovic Orban. Acest lucru se va întâmpla doar dacă nu vor exsita creșteri masive în numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Vor fi reguli normale, decente. Vom avea mese distanțate la 2 metri, clienți în număr restrâns, maxim între 6 și 8 persoane, triaj epidemiologic pentru persoanl, iar anumite restaurante pot face și pentru clienți acest triaj epidemiologic”, a declarat pentru Digi24 Dragoș Petrescu, patron din industria HoReCa.

Ospătarii vor trebui să se dezinfecteze după fiecare servire și vor purta purta măști și mănuși, astfel încât să se asigure că virusul nu se va răspândi între mese.

Ce spune Nelu Tătaru despre deschiderea plajelor

„Dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele și la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele. Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni de stare de urgență și vom respecta aceste reguli, eu sunt sigur că la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise și că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic așa cum îl aveam și altădată. Dar vor fi anumite limite pe care le vom păstra. Este o vară de încercare”, a spus ministrul Nelu Tătaru la Digi 24.

Măsuri luate de guvern pentru a ajuta industria HoReCa

Reprezentanții restaurantelor și hotelurilor din România (HORA) s-au întâlnit cu Primul Ministru Ludovic Orban pentru a discuta situația actuală. În urma întâlnirii s-a decis ca statul să achite 43,2% din salariile HoReCa după deschidere, pentru primele trei luni. De asemenea, plata taxelor şi impozitelor din 2020 se va achita în 2021 sub forma a 12 rate egale.

În cazul IMM-urilor, statul va acorda granturi în valoare de 300 milioane euro pentru capital de lucru şi 700 milioane euro pentru investiţii. O altă problemă discutată este ca tichetele de masă să fie folosite doar în restaurante.

Articole similare.

Sursă foto