Semnificația culorilor în psihologie. Află limbajul lor ascuns Magazin

Semnificația culorilor în psihologie. Află limbajul lor ascuns

În psihologie, semnificația culorilor reprezintă un subiect care poate transmite multe mesaje ascunse. Culorile sunt o formă a comunicării nonverbale, acea formă a comunicării care nu se transmite prin cuvinte. Studiul culorilor determină modul în care acestea pot afecta deciziile de zi cu zi, cum ar fi produsele pe care le cumpărăm sau hainele pe care le purtăm. Semnificația culorilor este analizată în funcție de comportamentul uman.

Culorile au un impact puternic asupra modului în care ne desfășurăm viața, relatează Color Psychology. Acestea, într-un mod inconștient, pot provoca emoții, pot genera reacții și pot schimba modurile de gândire. Culorile nu sunt numai o expresie vizuală, ci și un reper puternic care ne poate influența starea de spirit.

ROȘU – Semnificația culorilor

Roșul este culoarea asociată pasiunii și dragostei. De asemenea, roșul simbolizează puterea, determinarea sau energia. La polul opus, culoarea roșie are conotații negative precum pericolul, războiul sau agresivitatea.

VERDE

Este considerată culoarea principală care simbolizează puritatea, sănătatea și prospețimea. Verdele este asociat cu liniștea și calmul. De asemenea, verdele, culoarea naturii, reprezintă creșterea, armonia, prospețimea și fertilitatea.

ALBASTRU

Albastrul este asociat cu seninătatea și încrederea. Compasiunea, unicitatea și autenticitatea sunt de asemenea caracteristici definitorii pentru această culoare.

GALBEN

Galbenul este cea mai strălucitoare culoare a spectrului și este utilizată în mod obișnuit în imagini care descriu idei proaspete, proiecte creative sau noi inițiative de afaceri. S-a dovedit științific că această culoare sporește activitatea mentală și nivelul energiei. Galbenul este asociat cu bucuria, fericirea, intelectul și energia.

PORTOCALIU – Semnificația culorilor

Portocaliul este combinația dintre galben și roșu și simbolizează tinerețea, optimismul sau comunicarea. De asemenea, portocaliul este asociat cu entuziasmul, fericirea, creativitatea și curajul.

VIOLET

Violetul este adesea asociat cu luxul și puterea. Această culoare transmite bogăție și extravaganță.
Pe lângă asta, violetul este asociat cu înțelepciunea, demnitatea, independența, creativitatea, misterul și magia.

ALB

Albul este culoarea perfecțiunii. Adesea este asociat cu lumina, bunătatea, inocența, puritatea și virginitatea. În majoritatea cazurilor are o conotație pozitivă, înfățișând credința și puritatea.

NEGRU- Semnificația culorilor

Negrul are atât conotații pozitive, cât și negative. Este culoarea eleganței, a prestigiului și a misterului. De asemenea, negrul este asociat cu moartea și răul. Negrul este o culoare versatilă care poate reprezenta atât doliul, cât și eleganța.

Citește și Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți atunci când oferi trandafiri galbeni

Sursă foto