Regula ce trebuie respecată și în starea de alertă Actual

Regula ce trebuie respecată și în starea de alertă

Începând cu 15 mai intrăm în stare de alertă și chiar dacă restrcițiile se vor relaxa, tot vom fi obligați să respectăm anumite reguli, printre care purtarea măștii de protecție.

Cetățenii vor fi obligați să poarte mască de protecție atunci când merg în magazine sau supermarketuri, când circulă cu metroul, autobuzul, tramvaiul, precum și la locul de muncă.

„Pe durata stării de alertă în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, se instituie: obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;”, se precizează în proiectul guvernului.

Angajatorii care își reiau activitatea în spațiile comerciale precum magazinele de electronice și electrocasnice, magazinele din mall-uri, precum și cei își desfășoara activitatea în magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală, sunt obligați să asigure angajaților măști de protecție, astfel încât aceștia să poată schimba o mască o dată la 4 ore.

Măsuri pentru perioada de stare de alertă

Șeful Cancelariei Primului Ministru, Ionel Dancă, a declarat că în perioada de stare de alertă vor fi permise activitățile de comercializare a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, însă doar sub forma de Drive-in, Room-Service sau livrare la domiciliu.

În ceea ce privește educația, unitățile de învățământ preuniversitar organizează activități din planul de învățămând în mediul online pe perioada stării de alteră.

În starea de alertă, sunt reglementate activitățile constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României, precum și accesul la bazele sportive.

Articole similare.

Sursă foto