„Starry night” a lui van Gogh, pictată pe casa unui cuplu din Florida Magazin

„Starry night” a lui van Gogh, pictată pe casa unui cuplu din Florida

Pictura „Starry night” a celebrului Vincent van Gogh a devenit inspirație pentru design-ul exterior al unei case. Un cuplu din Florida a decis să angajeze un artist pentru a picta întreaga casă cu peisaje inspirate din opera lui van Gogh. Casa lor cu două etaje s-a transformat într-o operă de artă, ideea fiind gândită drept cadou pentru fiul lor diagnosticat cu autism care era fascinat de Vincent van Gogh, relatează The Washington Post.

La început, au vrut să picteze doar zidul de 5 metri din fața casei, apoi au realizat că nu se potrivea cu design-ul casei. Cei doi soți erau siguri că fiul lor va fi foarte entuziasmat să vadă toată casa pictată în albastrul folosit în pictura „Starry night”.

Pictura casei, cadou pentru fiul lor

Toată ideea a pornit după ce părinții și-au găsi fiul uitându-se fascinat la pictura lui van Gogh. Aceștia au descoperit că de fiecare dată când băiatul era tensionat, se uita la cartea care conținea pictura „Starry night” și se relaxa. După ce casa a fost pictată, muralul a atras atenția. Oamenii se opreau să facă poze și stăteau în fața casei pentru a admira pictura murală.

Problemele cu legea

Problemele au început să apară când un magistrat a declarat că pictura atrage prea mult atenția publicului și le-au cerut să îți vopsească din nou casa. Cuplul a primit amenzi și onorarii în valoare de peste 10.000 de dolari pentru încălcarea ordinii publice. Pe tot parcursul anului 2017 au avut loc dezbateri despre folosirea unei picturi celebre pentru design-ul casei. Cuplul a refuzat să își repicteze casa pentru că acest lucru l-ar fi deranjat pe fiul lor. Cei doi soți au sesizat cazul la Curtea Supremă, susținând că li s-a încălcat libertatea de exprimare.

Procesul s-a terminat cu succes pentru această familie. Cuplul a ajuns la un acord cu conducătorii orașului, iar aceștia trebuia să-și ceară scuze publice pentru problemele pe care le-a provocat cuplului și fiului lor și să le plătească 15.000 de dolari.