Schimbări în Capitală: nou proiect introdus de STB Actual

Schimbări în Capitală: nou proiect introdus de STB

Bucureștenii vor putea plăti contacless cu cardul bancar călătoriile cu autovehiculele STB, direct în mijloacele de transport public.

„Proiectul este functional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”, a anunțat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Călătorii pot folosi pentru plată orice tip de card Visa sau Mastercard, modalitatea fiind identică cu cea a validării unui card de transport. Tariful călătoriei râmăne același în continuare, indiferent de modalitatea de plată aleasă, acesta fiind: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale si 3,5 lei – pe liniile expres.

Persoanele vor putea face validări multiple cu ajutorul opțiunii dedicată, pentru a nu fi exista riscul unor validări multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.

La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

Proiect implementat de STB și BCR

STB SA a semnat în 2019 un contract cu BCR pentru introducerea acestui proiect, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generatie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA.

„Plata contactless a devenit din ce în ce mai mult o necesitate, iar într-o astfel de perioadă, avem nevoie de tehnologii inovatoare pentru a rămâne în siguranță și a ne proteja sănătatea. Am convingerea că implementarea acestui sistem unic de plată în București va fi adoptat de un număr mare de utilizatori de carduri și dispozitive contactless. Digitalizarea societății este unul dintre proiectele strategice ale BCR și vom continua să investim în programul integrat BCR Smart City”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

La momentul actual, călătoriile cu mijloacele de transport în comun din întreaga Regiune București-Ilfov se pot plăti prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.

Articole similare.

Sursă foto