Va începe testarea gratuită a bucureștenilor pentru COVID-19. Ce trebuie să faci dacă vrei sa te înscrii? Actual

Va începe testarea gratuită a bucureștenilor pentru COVID-19. Ce trebuie să faci dacă vrei sa te înscrii?

Primăria Capitalei a anunțat că vineri, 22 mai, 11.000 de bucureșteni se pot înscrie pentru a fi testați gratuit de coronavirus.

Persoanele interesate se pot înscrie pentru testare pe platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, începând cu ora 13:00, vineri.

„Platforma este parte a proiectului “Testăm pentru București” – prima inițiativă a unei autorități locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice”, a anunțat primarul general al Capitalei.

„Capitala se înscrie astfel în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat și de Organizația Mondială a Sănătății. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.”

Primarul general a anunțat încă un proiect de testare, ce va începe săptămâna viitoare. Acesta vizează realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni, care va indica felul în care a circulat virusul în Capitală.

Cum va decurge testarea bucureștenilor

• Testarea va fi gratuită, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

• Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian – așadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecții active cu coronavirus.

• Doar bucureștenii care sunt asimptomatici se pot înscrie pentru testare, adică cei care nu se află în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

• Persoanele care doresc să participe vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

• Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

• Un call-center va fi dedicat celor 11.000 de bucureșteni ce vor fi înscriși în program și le va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

• Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu spitale de stat și clinici private care au dorit să intre în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătății și avizate de Direcția pentru Sănătate Publică (DSP).

Articole similare.

Sursă foto