Poate nu suntem atât de inconștienți pe cât credem Actual

Poate nu suntem atât de inconștienți pe cât credem

Hai că poate nu suntem atât de inconștienți precum ne place să ne alintăm. După relaxarea măsurilor de vineri și cele trei zile de vid legislativ, ne cam așteptam să vină prăpădul peste noi. Dar, din fericire nu a fost cazul. Cu excepțiile de rigoare, binînțeles, dar imbecili se găsesc în toată lumea, nu avem ce face.

Primul lucru pe care îl considerăm demn de consemnat este faptul că lumea parcă nu a ieșit din case atât de mult pe cât ne așteptam. Sigur, a fost aglomerație, dar nu mai mult decât într-un prim weekend cu vreme călduroasă obișnuit. În parcuri a fost lume atât cât era și înainte, în magazine cam tot la fel. Ceea ce înseamnă că de aici putem trage concluzia că majoritatea românilor sunt responsabili. Plus de asta, mai înseamnă că lumea încă se mai sperie de prezența virusului, cumva împotriva percepției pe care ne-o oferă comentariile și urletele de pe Facebook și site-uri în general.

Poate nu suntem atât de diferiți

Evident, au fost unii care au ținut să iasă în evidență cu orice preț și să se pună de-a curmezișul. Că doar de-aia suntem români și suntem liberi, nu? Așa am ajuns să asistăm la un protest în Piața Victoriei și la petreceri pe rupte în terasele din Herăstrău, împotriva tuturor restricțiilor. Sau la manifestații zgomotoase la Universitate, în București… Dar cam atât. Cazuri izolate, pe ici, pe colo, care per ansamblu sunt absolut normale în orice societate.

În concluzie, trebuie să ne convingem încă o dată de faptul că nu suntem nici prea, prea, nici foarte, foarte faâă de alții. Nu avem mai mulți inconștienți sau iluminați față de vestici și aparent nici mult mai incapabili nu suntem. E drept și adevărat că încă avem mult de tras în ceea ce privește educația ți spiritul civic. Dar cu asta ne este teamă că nu ne putem lupta pe termen scurt.

Citește și:
Noua declarație pentru părăsirea localității. Află care sunt condițiile impuse de autorități
Patriarhul Daniel propune amânarea Împărtășaniei