Concert-experiment în Barcelona cu sute de persoane Actual

Concert-experiment în Barcelona cu sute de persoane

Un concert-experiment a fost organizat în Barcelona pentru ca cercetătorii să poată lua decizii corecte în privința redeschiderii domeniului de divertisment. Sute de persoane au participat la un concert, uitând de teama de coronavirus, informează Știrile ProTv.

Cercetătorii vor să vadă dacă măștile de protecție, testarea rapidă și dezinfectarea mâinilor sunt suficiente pentru a-i feri pe cei din public de boală.

O mie de spanioli s-au adunat în fața Teatrului Apolo din Barcelona, sperând să fie printre cei aleși să ia parte la un concert-experiment organizat de o fundație care sprijină lupta împotriva bolilor infecțioase.

Dr. Bonaventura Clotet, Fight Infectious Diseases Foundation: „Din cei 1.000 de oameni, 500 au intrat, 500 au rămas afară. Peste opt zile vom repeta testele și vom vedea ce impact a avut evenimentul pentru cei 500 care au participat, în comparație cu cei care au plecat acasă. Împart aceleași riscuri. Cu un grup atât de mare de studiu, putem presupune că distribuția virusului va fi aceeași”.

Distanțarea socială nu a fost impusă în acest concert-experiment

Spectatorii care au avut ocazia să asculte formaţiile rock şi DJ-ii reuniţi pe scenă au purtat măști de protecție cu filtru și s-au dezinfectat pe mâini. Distanțarea fizică nu a fost însă impusă, în încercarea de a crea condiții cât mai apropiate de atmosfera unui concert autentic.

Dr. Bonaventura Clotet: „Acesta e un studiu, e un experiment prin care vrem să demonstrăm eficiența testelor rapide efectuate cu câteva ore înaintea unui eveniment de amploare, un meci de fotbal, o petrecere, o piesă de teatru. Aceste teste ne vor permite să eliminăm contagiunile de amploare și credem că cei dinăuntru vor fi în siguranță și nu se vor infecta”.

În Spania, sălile de spectacole sunt deschise, dar pot funcţiona la 50% din capacitate sau cu cinci sute de persoane cel mult. De la debutul pandemiei, țara s-a aflat de două ori în carantină totală, iar până luna trecută, 25.000 de spectacole au fost anulate. Pierderile se ridică la 120 de milioane de euro.

Citește și A apărut o nouă formă de COVID-19 care se răspândește rapid.

Sursă foto