Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va fi difuzat online Actual

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va fi difuzat online

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va avea loc, ca de obicei, pe 1 ianuarie 2021, la ora 12.15 (ora României), dar fără spectatori în sală. În acest an cu totul atipic, celebrul concert nu va fi anulat și va fi difuzat online. Pentru prima dată, milioanele de oameni ce urmaresc acest concert în peste 90 de țări din întreaga lume, vor putea reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor.

În cadrul unei colaborări cu compania Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părți ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Pentru Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena vă puteţi înscrie pe www.mynewyearsconcert.com pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena.

Aplauzele vor fi difuzate atât în sala Musikverein cât şi în transmisiunea în direct a ORF (Radioteleviziunea austriacă). Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe şase servere şi va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

Această contribuție sonoră LIVE din partea publicului este o dovadă în plus de apreciere pentru comunitatea artistică, într-un moment în care aceasta se află în impas, în întreaga lume.

Citește și Concert-experiment în Barcelona cu sute de persoane.

Sursă foto