Bine ai venit, 2021! Iată ce așteptăm de la tine Opinii

Bine ai venit, 2021! Iată ce așteptăm de la tine

Nici bine nu a venit, săracul, că deja toată planeta s-a îngrămădit în jurul lui. Toată lumea îi cere câte ceva pentru a repara pe cât se poate stricăciunile produse de 2020.

Așa că ne-am așezat și noi la rând cu lista noastră de dorințe. Nu vă închipuiți că sunt cine știe ce, dar dacă Moș 2021 binevoiește să le îndeplinească, putem spune că viețile noastre vor reveni la normal (și chiar mai bine de atât).

Iată ce așteptăm de la acest an:

O campanie reușită de vaccinare și eliminarea restricțiilor. Dacă lucrurile merg bine și înțelegem importanța vaccinului, putem scăpa de tot acest coșmar logistic provocat de pandemie în doar o jumătate de an.

Un guvern competent. Sau, cel puțin, mai competent decât o arată aparențele; un guvern profesionist care să facă pe cât a promis reprezintă, probabil, cel mai bun lucru care se poate întâmpla României, după eliminarea pandemiei.

Liniște din punct de vedere politic. Știm, acum veți spune că am exagerat și că asta nu este posibil, mai ales în contextul parlamentar de față; dar de multe ori aparențele pot înșela, iar după o criză de asemenea proporții, poate că puțină liniște și ceva mai multă muncă din partea aleșilor reprezintă cu adevărat ceea ce avem nevoie.

Să nu renunțăm la obiceiurile bune pe care le-am (re)învățat în 2020. Ne-am sunat mai des părinții. Am trăit mai simplu. Am citit mai mult. Am văzut mai multe filme și seriale. Am învățat că se poate trăi cu mai puțini bani. Am conștientizat importanța sportului și a unui stil de viață activ și sănătos. Ne-am limpezit mintea. Ne-am bucurat de lucrurile mărunte. Am învățat că râsul vindecă. Ne-am recăpătat încrederea unii în ceilalți. În multe domenii de activitate, am învățat că se poate și altfel. Am renunțat la ritualuri și am redescoperit cu adevărat credința.

Dacă anul 2021 ne aduce aceste lucruri, putem spune cu mâna pe inimă că ne-am vindecat.

Sănătate!

Citește și:

15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (I)
15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (II)
15 avantaje ale izolării care ne vor face viața mai bună (III)