Începe sau nu începe? Azi aflăm dacă elevii se întorc la școală Actual

Începe sau nu începe? Azi aflăm dacă elevii se întorc la școală

Începe sau nu începe școala? Aceasta-i întrebarea pe care o așteaptă milioane de români: profesori, elevi, părinți. Doar că autoritățile dau senzația că deocamdată nu prea știu ce să decidă. Iar vacanța intersemestrială și implicit semestrul al doilea vor începe pe 8 februarie, adică lunea care vine.

În tot acest timp, premierul Florin Câțu a reiterat ideea că va lua o decizie cu privire la semestrul al doilea împreună cu Klaus Iohannis, anunță agenția de presă Agerpres. Președintele a anunțat încă din luna ianuarie că se așteaptă ca școlile să se redeschidă începând cu 8 februarie.

Ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor primi măști de protecție dacă se vor întoarce la școală. Stocul este de 37 de milioane de măști doar pentru învățământul preuniversitar. În plus, Cîmpeanu s-a declarat un susținător al ideii conform căreia școala să se reia începând de lunea viitoare. Totuși, orele online vor fi păstrate acolo unde este cazul, anume în zone și/sau instituții afectate de mai multe cazuri de COVID.

Aproape 200.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat

Ministerul Educaţiei a informat, luni seară, că la acest moment numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinaţi până la data de 1 februarie) este de 193.573 de persoane (147.314 persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 – personal din sistemul de învăţământ universitar).

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării, numărul angajaţilor din sistemul de educaţie deja imunizaţi anti-COVID cel puţin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajaţii cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 9.676 din sistemul de învăţământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învăţământul superior medical). 

Citește și:
Studiu: România, pe ultimul loc în UE la capitolul competenţe digitale
Cu ce scop a achiziționat IKEA aproape 4.400 hectare de pădure?