Cu ce scop a achiziționat IKEA aproape 4.400 hectare de pădure? Actual

Cu ce scop a achiziționat IKEA aproape 4.400 hectare de pădure?

Grup de investiţii Ingka Group, care deţine şi operează magazinele IKEA în Statele Unite, a achiziţionat aproximativ 4.400 hectare de pădure în sud-estul statului american Georgia. Conform CNN, scopul este acela de a proteja acest ecosistem de dezvoltatori.

„Credem cu advărat că este posibil un management responsabil al pădurii, şi avem o mare parte de responsabilitate faţă de pâmântul pe care-l deţinem – şi prin extindere, faţă de planetă – de a reface pădurile şi de a planta mai mult decât recoltăm”, a declarat directorul Ingka Investments, Krister Mattsson, pentru CNN.

„Conservarea naturii este importantă în toate proprietăţile noastre. În primul rând, în această investiţie în Georgia este important ca terenul să nu fie divizat în parcele mici şi să rămână pentru totdeauna un teren forestier”, a adăugat el.

Terenul este achiziţionat de la organizaţia conservatoare nonprofit – The Conservation Fund. Aici trăiesc peste 350 de specii de animale şi de plante sălbatice, printre care pinul mlaştinii şi ţestoasa georgiană. Acestea fac parte din speciile protejate.

Pădurile de pin de mlaştină acopereau peste 36.421.707 de hectare din sudul Virginiei în Florida şi în vestul Texasului, înainte de migrația europeană în America de Nord.

În Georgia, acest pin era regăsit în jumătatea de sud a statului. US Fish and Wildlife Service a anunțat că în prezent, mai puțin de 4% din această pădure a mai rămas. Au fost făcute defrișările în lanț, cu scopul de a face loc dezvoltării și exploatării forestiere.

Autoritățile au anunțat că terenul va rămâne deschis, iar publicului va avea acces în scopuri recreative.

Grupul Ingka deține și alte terenuri forestiere din SUA și Europa. Adăugând pădurea din Georgia, compania deține 248.072 hectare în total, potrivit comunicatului de presă.

Investiția în păduri este un angajament al companiei IKEA. Ei au ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Citește și Ikea face schimbări radicale în legătură cu faimosul catalog.

Sursa foto