Un nou magazin IKEA în România Business

Un nou magazin IKEA în România

Retailerul suedez de mobilă IKEA va deschide al treilea magazin din România în Timișoara. Terenul a fost deja cumpărat la ieșirea din oraș, în comuna Dumbrăvița, iar lucrările ar putea fi finalizate în cel mult trei ani.

În prezent, IKEA are deschis un singur magazin în țară, în București, în zona comercială Băneasa, care a fost inaugurat în 2007. Pe lângă acesta, suedezii mai au în plan deschiderea celui de-al doilea magazin până la finalul anului 2018, tot în capitală, pe bulevardul Theodor Pallady.

IKEA South Europe a anunțat oficial că până în 2025 vor să aibă 13 magazine noi în Europa de Sud-Est, dintre care 9 în România. Reprezentanții companiei susțin că următoarele magazine pe care retailerul suedez de mobilă vrea să le deschidă sunt, pe lângă cel din Timișoara, în Cluj și Brașov, însă nu mai devreme de 2021.

Prin aceste mișcări, IKEA ar putea depăși compania românească Mobexpert, care, în 2016, a avut vânzări de peste 160 de milioane de euro, cu 40 de milioane mai mult decât compania suedeză.

(sursă foto: Radio Constanța)