Ikea lansează programul „Rabla” pentru mobilier Business

Ikea lansează programul „Rabla” pentru mobilier

Ikea a anunțat lansarea unui program pe modelul „Rabla” pentru mobilierul vechi. Compania va cumpăra de la clienți mobilă de care aceștia s-au plictisit sau nu și-o mai doresc. Acest mobilier va fi vândut în magazinele Ikea sub formă de produse second-hand, informează Business Insider.

Programul „Buy Back” va fi lansat pe 27 noiembrie în Marea Britanie și Irlanda. Ideea de a vinde mobilă second-hand face parte din obiectivul companiei de a avea un impact pozitiv asupra mediului până în 2030 prin acțiunile pe care le va desfășura.

Retailerul suedez va oferi clienților înscriși în acest program vouchere care vor putea fi folosite în magazinele Ikea. Valoarea tichetelor depinde de starea articolelor. Spre exemplu, clienții care aduc mobilier aproape nou, fără zgârieturi, vor primi 50% din prețul inițial de vânzare. Produsele care au zgârieturi minore vor fi răsplătite cu un voucher de 40% din valoarea inițială, iar pentru cele cu un grad de uzură mai ridicat, procentul este de 30% din prețul inițial de vânzare.

Mai mult decât atât, pentru a contribui la protejarea mediului, mobilierul care nu poate fi revândut va fi reciclat.

Ikea este o companie suedeză de mobilier și amenajări interioare. Primul magazin Ikea din România a fost inaugurat pe 21 martie 2007, magazinul Ikea din Băneasa fiind al 253-lea deschis în a 35-a țară. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro care a creat aproximativ 600 de noi locuri de muncă.

Citește și Kaufland creează 1.000 de locuri de muncă.

Sursă foto