Ikea deschide cel mai mare magazin din Sud-Estul Europei în România Business

Ikea deschide cel mai mare magazin din Sud-Estul Europei în România

Al doilea magazin Ikea din România se va deschide la București, fiind cel mai mare din Sud-Estul Europei. Deși deschiderea noului magazin a fost amânată de mai multe ori, retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare a anunțat inaugararea magazinului Ikea Pallady pe data de 24 iunie.

Noul magazin Ikea este situat pe bulevardul Theodor Pallady din capitală și se întinde pe aproximativ 37.000 de metri pătrați. Ikea Pallady le va oferi clienților aproximativ 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin cu delicatese suedeze și un spațiu de joacă dedicat copiilor. Al doilea magazin Ikea din România va dispune de o seră de aproximativ 800 de metri pătrați care va fi situată în Market Hall.  

„România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la trei la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România”, a declarat în 2017 Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE. Potrivit declarațiilor acestuia, următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România vor fi Timișoara, Brașov și Cluj.

În decursul anului 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni, iar site-ul www.IKEA.ro a fost accesat de aproximativ 18 milioane de vizitatori unici.

Sursă foto