FETNO – de la hobby la business Business

FETNO – de la hobby la business

Pentru corporatiștii români, munca din pasiune există, dar asta în afara programului. Din ce în ce mai mulți cofetari, designeri, antreprenori și antrenori sportivi provin din mediul corporate, având ca inspirație de business pasiunile cultivate în timpul lor liber. Se spune că doar munca făcută cu drag îți aduce cu adevărat satisfacție, așa că astăzi vom vedea exemplul Lucianei Petrescu, expertă în relații publice și unul din pionierii FETNO.

În timpul zilei Head of Public Relations la una din cele mai profitabile multinaționale din țară, iar seara și în weekend, instructor de FETNO aerobic, Luciana reușește să-și transforme timpul liber într-un adevărat ajutor în dezvoltarea ei personală. Pentru cei nefamiliarizați, FETNO îmbină în mod original folclorul românesc cu muzica modernă comercială, utilizând elemente din dansul tradițional românesc, dansul modern și dansul contemporan. Creat de Anca Raluca Niță, FETNO atrage un public din ce în ce mai divers datorită conceptului lui neconvențional.

„Iubesc dansul și mișcarea. Nu-mi pot imagina viața fără latura artistic-sportivă! Până la urmă, este una dintre cele mai vechi și-n același timp rafinate forme de comunicare. Mai mult, îmi place să încerc tot ce este nou, iar FETNO este un astfel de concept. Anul trecut am întânit-o pe Anca Niță,  „mama FETNO” cum o alint eu, și mi-am găsit echilibrul perfect între dans și sport. Niciodată nu mi-am dorit să activez pe o piață saturată. Experiența acumulată într-o varietate de domenii de afaceri mi-a format gustul pentru inovație, pentru nișe. Tocmai de aceea mi se potrivește FETNO. Este un stil la început de drum, un concept complex unde îmi pot elibera energia sau mă pot reface, în funcție de tipul de antrenament pe care îl doresc”, spune Luciana.

Povestea Lucianei cu dansul a început la 3 ani, când a intrat pentru prima dată într-o sală de balet și a aflat ce înseamnă aspirația pentru frumos. Câțiva ani mai târziu s-a îndrăgostit iremediabil de dansul sportiv, unde a făcut și performanță, continuând apoi cu dans latino și tango argentinian. După 20 de ani de dans, Luciana este instructor certificat de dans, de FETNO aerobic și arbitru în sistemul Dance Judge.

Predatul de FETNO i-a venit natural. Fire competitivă, pasionată de tot ce înseamnă mișcare cultivată, fie dans, fie aerobic, Luciana a început să exploreze latura formală a hobbyului său și a început să țină clase de FETNO în sistem free-lance.

„Într-un fel pot spune că trăiesc o viață de super-erou. Ziua sunt la serviciu, dar după program viața mea se transformă complet. Nu mai sunt șef de corporație, ci cursant sau instructor. Cred că este nevoie de provocări permanente să te dezvolți și să fii din ce în ce mai bun. Dansez de 20 de ani, dar anul acesta am reușit să-mi adun curaj să învăț street dance. Atât cât pot, pentru propria mea plăcere. Explorez magia zborului controlat, adică merg la clase de bungee sau fac pilates. În alte zile predau FETNO. Este un medicament extraordinar și pentru trup, și pentru suflet.”

Cu pași clari și constanți, Luciana a creionat un plan de afaceri pentru un business de lungă durată în zona de sport de recreere. De la lecții deschise, demonstrații în cadrul unor evenimente organizate de ONG-uri precum Business Women Forum Romania sau cursuri de vară, Luciana știe foarte clar ce vrea de la viață.

”În toamnă promit să vin cu noutăți. Încă lucrez la proiectul FETNO aerobic cu Luciana. În paralel îmi îmbogățesc educația cu cursuri de tehnician nutriționist. Din punctul meu de vedere, este foarte important pentru un sportiv/dansator să dețină măcar un minim de cunoștințe de nutriție. Cred cu tărie că ipostaza de instructor de FETNO este amplă și dacă vreau să ofer client service de înaltă calitate trebuie să știu mai mult decât pași de dans sau combinații de elemente. Până la urmă cei care vin la clasele mele caută nu numai distracție și tonifiere, ci un profesionist capabil să le răspundă la întrebări mai complicate atunci când ele apar.”

Avantajele know-how-ului și a experienței concrete în mai multe zone de activitate dau celor ambițioși și pasionați o energie care ne uimește pe cei mai mulți dintre noi. De la PR la sport, saltul este destul de mare. La fel de mare cum este saltul de la un hobby la o afacere. De multe ori vorbim despre calea de mijloc și despre a face lucrurile cu pasiune, astfel încât să nu simțim efortul.

Urmărim cu plăcere parcursul unor oameni inspiraționali ca Luciana Petrescu, care ne arată cât de ușor ne putem atinge scopurile când facem ceea ce simțim. Pentru și mai multă inspirație, o puteți găsi pe Luciana pe pagina ei de LinkedIn sau, de ce nu, la unul din cursurile ei de FETNO.