Pizza Hut și Cirque du Soleil și-au anunțat insolvența Business

Pizza Hut și Cirque du Soleil și-au anunțat insolvența

Celebrul lanț de restaurante Pizza Hut și-a declarat oficial intrarea în insolvență. Compania a însumat datorii de aproximativ un miliard de dolari, relatează publicația Forbes. De asemenea, faimosul Cirque du Soleil a intrat în faliment din cauza inactivității pe perioada pandemiei.

Insolvența Pizza Hut

Pizza Hut insolvență
Sursă foto

Cea mai mare franciză a restaurantelor Pizza Hut din SUA, NPC International Inc., a fost afectată de pandemia de coronavirus și va intra în insolvență. Pentru moment, compania a anunțat semnarea unui acord parțial cu creditorii, lăsând sub semnul întrebării situația celor 18.000 de restaurante. Pe lângă Pizza Hut, NPC deține și brandul Wendy cu mâncare fast-food.

NPC deține 1.225 de locații Pizza Hut, 385 de restaurante Wendy și are în total 7.500 de angajați cu normă întreagă, plus aproximativ 28.500 de angajați part-time.

Compania Pizza Hut face parte din grupul Yum! Brands, Inc., una dintre cele mai mari companii de restaurante din lume.

Insolvența Cirque du Soleil

Cirque du Soleil insolvență
Sursă foto

Falimentul Pizza Hut a venit la câteva zile după cel al Cirque du Soleil care a anunța lansarea procedurii controlate de insolvență la finalul lunii iunie. În cazul Cirque du Soleil, falimentul a apărut ca urmare a inactivității în perioada pandemiei. Compania celebrului circ care de-a lungul anilor a avut un real succes, a fost nevoită să concedieze 95% din angajați.

„În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o companie de mare succes și profitabilă. Cu toate acestea, în urma anulării încasărilor din cauza închiderii forțate a tuturor spectacolelor noastre din cauza coronavirusului, conducerea a decis să acționeze decisiv pentru a proteja viitorul grupului”, declara CEO-ul Cirque du Soleil, Daniel Lamarre.

Cirque du Soleil este o companie de divertisment cu sediul în Montreal, fiind cel mai mare producător de circ contemporan din lume. Circul a fost fondat la 16 iunie 1984 de foștii interpreți de stradă Guy Laliberté și Gilles Ste-Croix.

Citește și Programul de muncă Kurzarbeit va fi aplicat și în România.