Propunere Ministrul Educației: profesorii vor fi plătiți în funcție de performanță Actual

Propunere Ministrul Educației: profesorii vor fi plătiți în funcție de performanță

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ia în calcul varianta salarizării cadrelor didactice în funcție de performanță, informează Digi 24. Ministrul propune să furnizeze aceste creșteri din fondurile viitorului Plan de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Voi susține ca din Programul Național de Redresare și Reziliență să poată fi acordate creșteri salariale în domeniul Educației, și un criteriu care mi se pare corect este acela al performanței. Performanța judecată nu neapărat prin excelență, nu elitismul, este mult mai greu să duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la nota 9 la nota 10”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Creșteri salariale oferite pe anumite criterii

Sorin Cîmpeanu consideră că fiecare creștere salarială ar trebui să fie realizată având la bază anumite criterii.

„Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, dacă îmi permiteți un termen. Ele trebuie să fie date pe anumite criterii. Acele crește procentuale de salariu nu au de-a face cu echitatea. În același subiect intră și concursurile pe care doresc să le organizez pentru inspector școlar, pe care doresc să le organizez mai apoi pentru directorii de școli”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației va decide alături de sindicatele din învățământ

Ministrul educației a anunțat că înaintea luării unei decizii va purta discuții cu sindicatele din învățământ și cu asociațiile de elevi și de părinți. „Vom avea discuții la Ministerul Educației cu toate sindicatele din învățământ, apoi vom avea discuții cu asociațiile de elevi, cu asociațiile de părinți, cu asociațiile de studenți și mai apoi vom avea discuții și cu rectorii. Deci cu siguranță cu sindicatele asta va face parte de pe agenda discuțiilor, vom vedea care este numitorul comun. Sunt convins că vom găsi soluții. După ce vom găsi soluții voi fi nevoit să lupt pentru ele”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Citește și Educație de top: Cum alegi școala britanică potrivită pentru copilul tău?

Sursă foto