Propunere Ministrul Educației: Profesorii nevaccinați vor preda exclusiv online Actual

Propunere Ministrul Educației: Profesorii nevaccinați vor preda exclusiv online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a lansat o nouă ipoteză legată de funcționarea sistemului educațional în perioada următoare. La presiunile părinților de a relua școala cu prezență fizică, ministrul propune ca profesorii care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 să predea exclusiv online, indiferent de scenariul adoptat de respectiva instituție.

„Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți, care… Sigur, există probleme de confidențialitate a actului medical, există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, că este această presiune. Care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… Cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Ploiești, în cadrul conferinței „Vaccinare și testare pentru învățare”.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate, arătând că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus.

Citește și Propunere Ministrul Educației: profesorii vor fi plătiți în funcție de performanță

Sursă foto