Ce credeați, că totul se va derula normal, ca-n vest? Că ne vom găsi liniștea și mintea cea de pe urmă acum, când ne aflăm foarte aproape de vârful crizei? Că ne vom purta responsabil față de părinți și vecini? Că vom urma exemplul catolicilor și al Papei? Hai să fim serioși. Dacă nu se întâmpla nimic, parcă nu ne-am fi simțit ca acasă. Doar suntem în România, ce naiba.
Țara lui Stan și Bran
Totul capătă un aer mult mai straniu și, de ce nu, mai comic, cu cât știm ce a spus ieri președintele Iohannis. El a eliminat orice discuție referitoare la o eventuală relaxare a măsurilor în următoarea lună. Tot Iohannis ne-a transmis acum câteva zile că vom petrecele Paștele acasă și că o facem pentru sănătatea noastră și a celor dragi. Apoi vine domnul ministru Vela și șterge cu buretele toată instituția de încredere pe care reușise cât de cât să o construiască președintele. „Dragi credincioși” și-a început el discursul, moment în care mulți am realizat că ce urmează sâ anunțe va avea mai degrabă rol politic și electoral decât practic. Vela tocmai anunțase un acord cu Biserica Ortodoxă Română, prin care românii pot ieși în fața locuinței să ia lumină de la voluntari.
Există o întreagă dezbatere referitoare la modul în care românii își vor putea procura hrana spirituală de Paști. „Catolicii cum au reușit?” „E chiar atât de greu să aprindem o candelă și să petrecem sărbătorile în liniște și pace?” „Este atât de greu de înțeles pentru Biserică faptul că această relaxare poate conduce în 1-2 săptămâni la efecte tragice?” „Dar stați puțin, dacă la magazin putem merge echipați să cumpărăm pâine, așa putem coborî și la scară pentru a aprinde lumânarea.” „Oamenii au nevoie de hrană și pentru suflet, nu doar pentru trup, foarte bine au făcut”. Și tot așa.
Noi nu avem un răspuns clar la dilema asta, vă lăsăm să-l găsiți singuri. Și chiar dacă am avea, am prefera să nu vi-l spunem.
Citește și:
Putem ajunge în situația de a alege: virusul sau foametea
Preoții care cheamă lumea la biserică în noaptea Învierii sunt teroriști