Veneția introduce taxă de acces pentru turiști Actual

Veneția introduce taxă de acces pentru turiști

Veneția va introduce o taxă de acces în orașul lagună pentru turiștii din întreaga lume. Vizitatorii orașului vor plăti între 3 și 10 euro în funcție de sezon, informează Forbes. Această taxă va intra în vigoare din vara anului 2022. Cu toate acestea, sunt exceptați de la plata taxei de acces rezidenții și rudele acestora, copiii sub 6 ani și persoanele cazate în hoteluri.

Veneția și problema aglomerației

Veneția se află pe lista favorită de destinații a multor turiști. În ultimii ani, orașul se confruntă cu aglomerație cauzată de numărul uriaș al turiștilor. În acest context, administrația locală a luat în calcul încă din 2019 introducerea unei taxe de acces, însă adoptarea măsurii a fost amânată în mod repetat. Proiectul primăriei din Veneția vizează de asemenea programarea vizitei în oraș pentru a evita supraaglomerarea.

O altă măsură adoptată de Veneția pentru protejarea centrul istoric a intrat în vigoare de la 1 august și vizează interzicerea navelor mari de croazieră.

Veneția, orașul-monument al Italiei

Orașul și laguna au fost incluse în patrimoniul UNESCO în 1979. Veneția este împărțită în șase părți, numite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule și 354 poduri. Una dintre principalele atracții din oraș este Marele Canal, un centru a Renașterii, care străbate orașul și are o lungime de aproximativ 4 km și o lățime de 70 m, informează Italy Guides

Piața San Marco este considerată centrul orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San Marco și Palatul Ducal (Palazzo Ducale). Un alt simbol al orașului este Podul Rialto. Alte monumente venețiene importante sunt: Arsenalul (Arsenale di Venezia), Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Citește și 10 motive pentru care trebuie să vizitezi Veneția

Sursă foto