10 motive pentru care trebuie să vizitezi Veneția Magazin

10 motive pentru care trebuie să vizitezi Veneția

Jurnaliștii de la Deutsche Welle au realizat un material în care au prezentat o listă cu 10 motive pentru care oricine ar trebui să viziteze Veneția cel puțin o dată în viață. Și cum zborurile din România către faimoasa destinație italiană au devenit accesibile, nu ar fi rău să luați în calcul o vizită în acest oraș pentru vară.

  1. Veneția, cunoscută și drept „Orașul Plutitor”, nu are drumuri accesibile pentru autoturisme, pentru că este un arhipeleag de 118 insulițe conectate între ele de numeroase canale și poduri. Principalul mijloc de transport în oraș este barca.
  2. O plimbare cu gondola printre clădirile încărcate de istorie ale orașului reprezintă o amintire greu de uitat. Cu atât mai mult dacă, de-a lungul călătoriei într-una dintre acele bărci lungi și impunătoare, gondolierul cântă o melodie sau două specifice locului.
  3. Arhitectura orașului își are originile în secolul al 14-lea și cunoaște influențe gotice, bizantine și otomane.
  4. În Veneția găsiți unul dintre cele mai impresionante teatre din Italia, La Fenice (cunoscut și Phoenix), care a fost construit în 1792 și a renăscut din cenușa a trei incendii.
  5. Orașul se mândrește cu multe denumiri, care mai de care mai originale, dar una dintre cele mai cunoscute este „Orașul Măștilor”, care a apărut datorită măștilor purtate din perioada carnavalului anual ce se organizează aici.
  6. Pentru amatorii de preparate din fructe de mare, Veneția poate reprezenta o comoară. Datoriă localizării sale, orașul dispune în permanență de fructe de mare proaspete, de cea mai înaltă calitate.
  7. Un mic sat pescăresc aflat în vecinătatea orașului, Burano, reprezintă o atracție pentru turiști. Casele sale mici sunt pictate în culori vii, peisajul fiind preferat de cei cărora le place să posteze mult pe Instagram.
  8. Lido este insula aflată între oraș și Marea Adriatică. Cu dune de nisip fin și plaje private, Lido reprezintă locul perfect pentru relaxare și, totodată, scena Festivalului Internațional de Film de la Veneția (cel mai vechi festival de film din lume).
  9. Meștesugitul sticlei este o veche artă în oraș, cu originile în insula Murano. Obiectele mici din sticlă reprezintă suvenirul perfect pentru a ajuta industria locală și a te întoarce acasă, în același timp, cu o mică parte de Veneția.
  10. În fiecare an, milioane de turiști ajung în Veneția la bordul unor nave de croazieră uriașe. Acest lucru a iscat dispute aprinse între autoritățile locale și populație, dat fiind riscul la care este supus mediul în urma acestor vizite.

sursa foto: The Telegraph