Victor Rebengiuc: „În anii 90 era mai multă speranță. Acum, din păcate, speranța abia mai pâlpâie.” Actual

Victor Rebengiuc: „În anii 90 era mai multă speranță. Acum, din păcate, speranța abia mai pâlpâie.”

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai mari actori ai României, a vorbit în direct la Europa FM despre situația în care se află România și despre ce este de făcut pentru ca țara să iasă din impas.

„M-am săturat să trăiesc în comunism. Sunt 70 și ceva de ani de când aștept să ieșim odată. Suntem conduși de niște comuniști. Așa e conducerea: comunistă. Dar nu mi-am pierdut încă speranța. Să știți că mai pâlpâie.”

„Din păcate, nu pot ieși la proteste, pentru că am o condiție medicală ce nu îmi permite să stau în picioare. Sunt mai tânăr decât domnul Mihai Șora, dar și ceva mai șubred.”

„Totul e pornit greșit în ceea ce privește politica economică a acestei țări. Ce s-a întâmplat de atunci? Din 90, de când sunt ei la putere? Totul este greșit. Nu s-a făcut nimic. Chestia asta cu mărirea salariilor eo treabă cu două tăișuri. Ai mai mulți bani în buzunar, dar când mergi la cumpărături îți dai seama că nu îți ajung banii, că nu te ajungi. Mărirea acestor salarii îngreunează viitorul copiilor noștri, care vor fi responsabili pentru achitarea împrumuturilor care s-au făcut pentru a se mării lefurile. Iar asta, în opinia mea, este foarte grav.”

„Ceea ce contează în esență pentru o țară este justiția, sau modul în care se face dreptate. Nu poți avea încredere într-o țară care își scapă infractorii. Totul se scufundă în țara asta. Trăim într-o lume sărăcită, uitată. Totul este mizerie. În Bulgaria este altă lume, au autostrăzi. La noi este tragic totul în jur.”

„În anii 90 era mai multă speranță. Acum, din păcate, speranța abia mai pâlpâie. Era altă atmosferă atunci, chiar dacă și în acele vremuri au fost oameni care au vrut să se opună schimbării.”

„Faptul că facem parte din Uniunea Europeană nu ne știrbește în niciun fel identitatea. Ba chiar ne sporește gradul de civilizație. Vrem și noi să trăim precum ei, dar noi suntem ultimii, din păcate.”