Vitamina K, beneficii mai puțin cunoscute anti-îmbătrânire Actual

Vitamina K, beneficii mai puțin cunoscute anti-îmbătrânire

Vitamina K este un nutrient mai puțin cunoscut, care este rareori menționat, dar esențial pentru sănătate.

Vitamina K2 are multe beneicii pentru corpul uman, printre care se numără și îmbunătățirea elasticității pielii și reducerea vânătăilor. De asemenea, reduce inflamația și roșeața și poate fi benefică și pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema.

Așa cum împiedică calcifierea arterelor, vitamina K2 poate ajuta și la oprirea excesului de calciu în elastina din piele. De aceea, această vitamină poate ajuta la menținerea elasticității a pielii și la prevenirea ridurilor.

Un alt rol important este acela de a mentine sanatatea creierului. Astfel, aportul optim de vitamina K previne aparitia Alzheimerului.

Surse de vitamina K

Multă vreme această vitamiă a fost ignorată ca supliment alimentar, deoarece se credea că sunt prezente niveluri adecvate în dieta alimentară.

Acest lucru este într-adevăr valabil pentru vitamina K1, dar vitamina K2 poate fi dificil de obținut dintr-o dietă occidentală (dietă bogată în grăsimi şi colesterol) , mai ales dacă nu mânânci multe produse de origine animală sau alimente fermentate.

Vitamina K, in formele in care se regaseste in mod natural (respectiv filochinona si manochinona) este continuta de anumite categorii de produse. Astfel, cele mai bogate surse de vitamina K sunt urmatoarele: ficat de vită, iaurturi, pere, căpșuni, avocado, uleiul de măsline, uleiul de rapiță, salata verde, castraveți, conopidă, broccoli și mazăre.

Excesul poate duce si la apariția anemiei sau la distrugerea globulelor roșii din organism ori la intoxicații la nivelul ficatului.

Citește și: Plante care alungă țânțarii. 10 remedii naturale eficiente

Sursă foto