4 lucruri mai puțin cunoscute despre pisici Magazin

4 lucruri mai puțin cunoscute despre pisici

Pisicile sunt animăluțe prietenoase și iubitoare, însă sunt anumite lucruri mai puțin cunoscute despre acestea. Se spune că pisicile au apărut acum 900 de ani, iar în prezent, în lume, există peste 500 de milioane de pisici domestice. Află din rândurile următoare câteva curiozități despre pisici.

Pisicile văd pe întuneric

felinele nu pot distinge la fel de multe culori precum reușim noi, însă au o vedere excelentă în întuneric. Conform unor studii realizate de veterinari, pisicile pot vedea noapte de până la cinci ori mai bine decât oamenii, mai ales dacă ținta lor este în mișcare. De asemenea, auzul lor este foarte dezvoltat.

Pisicile își petrec majoritatea vieții dormind

Dacă te întrebai cum se face de pisicuța ta are atâta energie atunci când se trezește, află că secretul ei sunt ore bune de somn la rând. Mai exact, se pare că o pisică doarme 15% din perioada unei zile într-un somn adânc, 50% într-un somn ușor și doar 35% stă trează.

Pisicile au 244 de oase și 30 de dinți

Scheletul unei pisici numără nu mai puțin de 244 de oase, spre deosebire de al nostru, care are doar 206, dintre care 60 de vertebre. 20 dintre acestea sunt localizate în coadă, pentru o flexibilitate demnă de olimpiadă la gimnastică. Atunci când se naște, o pisică are 26 de dinți de lapte, urmând ca la maturitate, în afară de cei care îi vor înlocui pe aceștia, să îi mai crească alți 4.

Pisicile pot alerga foarte repede

Felinele domestice pot prinde chiar și o viteză de 31 de kilometri la oră, mai exact atunci când vânează sau se joacă. Partea mai puțin bună este că nicio pisică nu are o rezistență bună la efort, pentru că nu poate menține viteza maximă de alergare mai mult de un minut.

Citește și Rase de pisici. Care este pisica potrivită pentru tine.

Sursă foto