4 superalimente. De ce să le introduci în alimentația ta? Magazin

4 superalimente. De ce să le introduci în alimentația ta?

O alimentație sănătoasă cuprinde superalimente bogate în antioxidanți, fibre, găsimi sănătoase, minerale, proteine și vitamine. Superalimentele sunt acele produse hrănitoare care au o mulțime de beneficii nutriționale și un număr scăzut de calorii. Acestea ajută organismul să funcționeze mai bine și sunt majoritatea de origine vegetală.

superalimente
Sursa foto

Iată 4 dintre aceste superalimente:

Avocado

Este un aliment extrem de nutritiv care poate fi consumat atât în combinații dulci, cât și sărate. Are un aport mare de grăsimi sănătoase și este bogat în vitamine și minerale. Conține vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, C, K, E și acid folic, potasiu, fier, fosfor, magneziu. Se pare că avocado are efecte benefice asupra organismului, ținând sub control nivelul de colesterol și împiedicând dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, susține atât sănătatea ochilor, cât și cea a pielii.

Ghimbirul

Este o plantă originară din Asia și folosită de secole atât în medicina tradițională, cât și în prepararea și condimentarea diferitelor mâncăruri. Face parte din categoria de superalimente deoarece are beneficii antioxidante și energizante asupra organismului. Ghimbirul contribuie la scăderea colesterolului, la buna funcționare a sistemului digestiv și poate fi folosit ca remediu contra răcelii.

Semințele de in

Reprezintă o sursă bogată de fibre și acizi grași Omega-3. Au numeroase beneficii asupra organismului datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Semințele de in contribuie la buna funcționare a inimii, reglează nivelul de zahăr din sânge, reduc riscurile de cancer și s-a dovedit că ajută la reglarea nivelului colesterolului. Pentru a putea fi absorbiți nutrienții, este bine să fie hidratate în apă sau măcinate înainte de a fi consumate.

Spirulina

Face parte din categoria de superalimente recomandate de-a lungul anilor chiar și de NASA. Spirulina este o algă cu un conținut ridicat de proteine ușor digerabile. De asemenea, conține mineralele – fier, magneziu, seleniu, zinc și vitaminele – A, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9. Spirulina scade tensiunea arterială, reglează sistemul imunitar, scade riscul bolilor de inimă, ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Citește și Alimente care înlocuiesc carnea. 7 alternative bogate în proteine.

Sursa foto