Avocado: Top 10 beneficii pe care le poate avea asupra sănătății Magazin

Avocado: Top 10 beneficii pe care le poate avea asupra sănătății

Avocado este un aliment excelent, încărcat cu nutrienți. Multe studii arată că are beneficii puternice pentru sănătate. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Avocado este incredibil de nutritiv

Acest fruct este foarte hrănitor și conține o mare varietate de nutrienți, inclusiv 20 de vitamine și minerale diferite. Conține 160 de calorii, 2 grame de proteine și 15 grame de grăsimi sănătoase în 100 de grame. Deși are 9 grame de carbohidrați, 7 dintre acestea sunt fibre.

2. Conține mai mult potasiu decât bananele

Mai multe studii arată că un aport ridicat de potasiu este asociat cu reducerea tensiunii arteriale, care este un factor de risc major pentru infarct, accidente vasculare cerebrale și insuficiență renală. 

Avocado are un conținut ridicat de potasiu. O porție de 100 de grame conține 14% din doza zilnică recomandată, comparativ cu 10% în banane, care sunt, în general, un aliment bogat în potasiu.

3. Este încărcat cu acizi grași mononesaturați, sănătoși pentru inimă

Avocado este un aliment bogat în grăsimi.

De fapt, 77% din caloriile sale provin din grăsimi, făcându-l unul dintre cele mai grase alimente vegetale existente.

Dar nu conțin doar grăsime. Majoritatea grăsimilor din avocado sunt acidul oleic, componenta principală a uleiului de măsline, considerat a fi responsabil pentru unele dintre beneficiile sale pentru sănătate.

Acidul oleic a fost asociat cu inflamația redusă și s-a dovedit a avea efecte benefice asupra genelor legate de cancer.

4. Este încărcat cu fibre

Aceste fructe tind să fie bogate în fibre: ele reprezintă aproximativ 7% din greutatea lor, ceea ce este foarte mult în comparație cu majoritatea celorlalte alimente. Fibrele pot fi benefice pentru pierderea în greutate și sănătatea metabolică.

5. Consumul de avocado poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor

Colesterolul, trigliceridele, markerii inflamatori și tensiunea arterială sunt câțiva dintre cei mai cunoscuți factori de risc pentru bolile de inimă. 

Studiile au arătat că avocado poate reduce semnificativ nivelul colesterolului total, reduce trigliceridele din sânge cu până la 20%, reduce colesterolul LDL (rău) cu până la 22% și crește colesterolul HDL (bun) cu până la 11%. 

6. Conținutul său de grăsime poate ajuta la absorbția nutrienților din alimentele vegetale

Studiile au arătat că consumul de avocado sau ulei din acesta cu legume poate crește dramatic numărul de antioxidanți absorbiți. 

Unele substanțe nutritive sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că trebuie combinate cu grăsimi pentru a fi utilizate.

Vitaminele A, D, E și K sunt solubile în grăsimi, alături de antioxidanți precum carotenoizii.

7. Avocado este încărcat cu antioxidanți puternici care pot proteja ochii

Avocado nu numai că mărește absorbția antioxidanților din alte alimente, ci și ele au un conținut ridicat de antioxidanți.

Aceasta include carotenoidele luteină și zeaxantină, care sunt incredibil de importante pentru sănătatea ochilor. 

Studiile arată că acestea sunt corelate cu un risc redus drastic de cataractă și degenerescență maculară, care sunt frecvente la adulții în vârstă. Prin urmare, consumul de avocado ar trebui să beneficieze sănătatea ochilor pe termen lung.

8. Poate ajuta la prevenirea cancerului

Unele studii cu eprubete au arătat că nutrienții din avocado pot avea beneficii în prevenirea cancerului de prostată și reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei. 

9. Extractul de avocado poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei

Artrita este o problemă comună în țările occidentale. Există multe tipuri ale acestei afecțiuni, care sunt adesea probleme cronice pe care oamenii le au pentru tot restul vieții.

Studii multiple sugerează că extractele de ulei de avocado și soia, numite insaponificabile de avocado și soia, pot reduce osteoartrita.

10. Consumul de avocado poate ajuta la pierderea în greutate

Într-un studiu, oamenii care au mâncat avocado cu o masă s-au simțit cu 23% mai mulțumiți și au avut o dorință cu 28% mai mică de a mânca în următoarele 5 ore, comparativ cu persoanele care nu au consumat acest fruct.

Avocado este, de asemenea, bogat în fibre și foarte scăzut în carbohidrați, două atribute care ajută la scăderea în greutate, cel puțin în contextul unei diete sănătoase, pe bază de alimente reale.

Citește și 4 superalimente. De ce să le introduci în alimentația ta?

Sursă foto