Anumite postări de pe Instagram vor fi restricționate pentru utilizatorii minori Actual

Anumite postări de pe Instagram vor fi restricționate pentru utilizatorii minori

Instagram a anunțat miercuri o nouă politică care va restricționa conținutul care promovează produse pentru pierderea în greutate sau operații estetice, pentru utilizatorii cu vârste sub 18 ani. Această regulă va fi valabilă și petru Facebook.

Această nouă politică se datorează impactului pe care îl pot avea postările care prezintă produse dietetice sau care promovează chirurgia estetică asupra tinerilor, asupra sănătății lor mintale și asupra imaginii corporale.

„Ne dorim ca Instagram să fie un loc pozitiv pentru toată lumea care îl folosește, iar această regulă face parte din munca noastră continuă pentru a reduce presiunea pe care oamenii o pot simți uneori ca urmare a rețelelor de socializare”, a declarat Emm Collins, managerul de politică publică al platformei Instagram.

„Am căutat îndrumări de la experți externi, inclusiv Dr. Ysabel Gerrard în Marea Britanie, pentru a ne asigura că orice măsuri pentru restricționarea și eliminarea acestui conținut vor avea un impact pozitiv asupra comunității noastre de peste 1 miliard de oameni din întreaga lume – asigurându-ne în același timp Instagram rămâne o platformă de exprimare,” a mai spus Collins.

Compania intenționează să introducă noi instrumente în săptămânile următoare care să le permită utilizatorilor să raporteze o postare în cadrul aplicației dacă consideră că încalcă noua politică.

Sursă foto