Apple va introduce un MacBook mai ieftin Business

Apple va introduce un MacBook mai ieftin

Apple Inc va lansa în decursul acestui an un nou laptop low-cost și o versiune îmbunătățită pentru desktop-ul Mac mini, informează Bloomberg. Noul laptop va fi aproape identic cu actualul MacBook Air, dar va include rame mai subțiri în jurul ecranului. Laptopul low-cost va păstra dimensiunile de 13 inchi ale display-ului actualului MacBook Air. În schimb, se va folosi o rezoluție mai mare de tip „Retina” care a mai fost folosită și pentru alte produse Apple.

Actualul MacBook Air costă 1.000 de dolari și totuși rămâne singurul laptop Apple fără un ecran cu rezoluție înaltă. Ultima dată când MacBook Air a fost actualizat a fost anul trecut. Laptopul a fost îmbunătățit cu un procesor mai rapid, dar nu a mai avut parte de o revizuire majoră de câțiva ani.

Apple învață din greșeli

Laptopul MacBook lansat în 2015, cu o rezoluție de 12 inchi, a fost creat ca un substitut al MacBook Air. Compania Apple nu a avut succes cu MacBook-ul din 2015 din cauza prețului de pornire în valoare de 1.300 de dolari. Prețul ridicat a făcut ca laptopul să fie inaccesibil pentru unii clienți.

Ideea noului laptop a pornit din dorința de a oferi o alternativă mai ieftină consumatorilor care caută un computer Apple. Prețul mic va face ca laptopul să fie achiziționat și de școli care au de obicei nevoie de un număr mare de computere.

Compania americană Apple obișnuiește să facă lansările produselor noi în toamnă, în luna octombrie. Apple intenționează să lanseze trei noi modele de iPhone, ceasuri Apple cu ecrane mai mari şi un nou iPad Pro, au informat oamenii din interiorul companiei.

O nouă versiune pentru Mac Mini

Tot la finalul acestui an, Apple și-a propus să lanseze o versiune îmbunătățită a lui Mac Mini. Acesta nu include un ecran, tastatură sau mouse în cutie. Device-ul a fost favorizat datorită prețului mic de 500 $. Pentru modelul lansat în acest an, compania se va axa pe utilizatorii profesioniști care utilizează Mac Mini și va introduce noi procesoare şi unităţi de stocare. Aceste upgrade-uri vor duce la creşterea preţului produsului comparativ cu versiunile precedente.

(sursă foto: Huff Post)