Astăzi încep sferturile UEFA Champions League Sport

Astăzi încep sferturile UEFA Champions League

Astăzi încep sferturile de finală ale celei mai importante competiții fotbalistice intercluburi din Europa. Cele mai puternice opt echipe din acest sezon se întrec pentru marele trofeu și visează la finala ce va avea loc peste ceva mai mult de o lună, în Spania, pe stadionul celor de la Atletico Madrid.

FC Liverpool pare a avea cea mai ușoară misiune dintre echipele calificate. Echipa lui Jurgen Klopp a avut norocul, spun mulți, de a se duela cu portughezii de la FC Porto pentru un loc în penultimul act al competiției. Deși joacă primul meci pe teren propriu (astăzi, de la ora 22:00), Liverpool este considerată favorită certă pentru accederea în semifinale.

Tot astăzi, de la aceeași oră, Anglia stă cu sufletul la gură în duelul dintre Tottenham Hotspur și Manchester City. În primul meci din Liga Campionilor găzduit de noul stadion al celor de la Spurs, adversară va fi trupa lui Pep Guardiola, care traversează o formă fantastică. Lideri în Premier League, la luptă mare cu Liverpool, „cetățenii” lui Pep se află în competiție pentru câștigarea tuturor trofeelor din acest final de an.

Mâine, Ajax Amsterdam, noul club al lui Răzvan Marin (care va merge în Olanda din vară) va juca pe teren propriu cu Juventus Torino, de mulți considerată a fi principala favorită la ridicarea trofeului. Aceasta ar fi a șasea Ligă din vitrina portughezului Cristiano Ronaldo și cea de-a patra consecutivă!

La Manchester, pe Old Trafford, FC Barcelona pleacă favorită clară în confruntarea cu Manchester United. Leo Messi va trage cu dinții o triplă istorică alături ce clubul său, care l-ar transforma favoritul cert în cursa pentru Balonul de Aur. Meciul va începe de la aceeași oră, 22:00.

În semifinale, în funcție de rezultatele din sferturi, putem avea parte de adevărate șocuri ale competiției, cu dueluri extrem de tari precum: FC Barcelona – FC Liverpool sau Juventus Torino – Manchester City.