Barcelona – Liverpool și Tottenham – Ajax în semifinalele Ligii; astăzi se decid cele din Europa League Sport

Barcelona – Liverpool și Tottenham – Ajax în semifinalele Ligii; astăzi se decid cele din Europa League

Dacă despre duelul dintre Barcelona și Liverpool nimeni nu are de comentat nimic, iată că în cel de-al doilea penultim act din UEFA Champions League avem de a face cu un duel între două echipe pe care mulți fani ai fotbalului nu le vedeau nici măcar trecând de grupele competiției. După ce Ajax Amsterdam a trecut într-un mod entuziasmant de Real Madrid și Juventus Torino, a venit rândul celor de la Tottenham Hotspur să producă surpriza și să elimine pe Manchester City, una dintre principalele favorite ale competiției.

După un joc închis, cu puține faze de poartă și încheiat cu un 1-0 la limită în tur, la Londra, meciul retur de la Manchester a fost unul sclipitor (4-3!). În ciuda deschiderii rapide de scor a lui Sterling pentru trupa antrenată de Pep Guardiola, în minutul 11 tabela arăta un halucinant 2-2, ce a trimis partida direct în istoria competiției ca fiind meicul cu cele mai multe goluri marcate într-un interval atât de scurt de timp. După mai multe răsturnări spectaculoase de scor, arbitrajul video s-a dovedit a fi decisiv în final, când, în minutul 93, a anulat golul de 5-3 marcat de City, ce ar fi dus „cetățenii” mai departe. Dramatismul întâlnirii a bulversat serios gazdele, care acum par a fi în pericol să piardă inclusiv șefia în campionatul englez, acolo unde Liverpool se află la un singur punct în spate. Culmea, sâmbătă, pe același stadion, Manchester City va juca tot cu Tottenham.

Liverpool a trecut fără emoții mai departe, după ce reușise să învingă în tur, pe Anfield, pe FC Porto cu 2-0. Formația germanului Jurgen Klopp s-a impus și în Portugalia, cu un categoric 4-1, astfel că este gata să primească vizita celor de la FC Barcelona, celălalt mare colos rămas în competiție.

Astăzi, de la ora 22:00, va avea loc returul sferturilor din Europa League. Cele mai importante dueluri par a avea loc în Italia și Germania, unde Napoli are de întors un 0-2 împotriva celor de la Arsenal, în schimb de Eintracht Frankfurt va lupta să se califice după ce a pierdut cu 2-4 la Benfica. Chelsea, după 1-0 în deplasare la Slavia Praga, și Valencia, după 3-1 în deplasare la Villareal, par a avea misiuni ceva mai ușoare pentru a accede în semifinalele Europa League.