Săptămâna aceasta cunoaștem finalistele UCL și UEL Sport

Săptămâna aceasta cunoaștem finalistele UCL și UEL

Am intrat în săptămâna decisivă a fotbalului european din acest sezon. După încă un an care a oferit meciuri memorabile și echipe de poveste, suntem în fața celor trei zile (marți, miercuri, joi) în care vom afla care sunt cele 4 finaliste ale principalelor competiții intercluburi europene.

În Champions League, suntem aproape de a asista la o finală pe cât de neașteptată (din privința outsiderilor), pe atât de spectaculoasă. Barcelona a obținut un avantaj foarte serioas în meciul tur al semifinalelor jucat pe teren propriu contra englezilor de la FC Liverpool. După un meci dominat de trupa lui Jurgen Klopp, Luis Suarez și dubla reșită de argenitinianul Lionel Messi au făcut la trupa catalană să plece pe Anfield la adăpostul unui rezultat convingător: 3-0. Deși Liverpool înă speră la o întoarcere spectaculoasă a scorului, misiunea lor le va fi îngreunată de absențele lui Mohamed Salah și Robert Firminho.

În cealaltă semifinală, Ajax Amsterdam a luat prima opțiune la Londra, acolo unde a învins cu 1-0 pe Tottenham Hotspur. Olandezii vor avea astfel ocazia de a se reîntoarce într-o finală de Champions League după mai bine de 20 de ani. Stilul spectaculos al lui Ajax este considerat de mulți ca producând cel mai frumos fotbal de pe continent în acest an. Dar cu o finală împotriva Barcelonei unui Messi ce pare mai motivat ca niciodată, șansele „copiilor” din Amsterdam la un triumf final pe stadionul celor de la Atletico Madrid par a fi destul de mici.

În Europa League, avem șanse mari de a asista la o finală 100% englezească. Arsenal a trecut cu 3-1 pe teren propriu de spaniolii de la Valencia, întorcând rezultatul după ce au fost conduși. Pe de altă parte, Chelsea este calificată în returul de la Londra și cu un 0-0, după ce a făcut 1-1 la Frankfurt, cu Eintracht, singura echipă germană rămasă în competițiile europene. Finala se anunță foarte interesantă și decisivă pentru Arsenal, echipă care își va juca (dacă ajunge în ultimul act) ultima șansă de a reveni în grupele Champions League de sezonul viitor. În campionat, Chelsea a obținut calificarea în Ligă chiar în detrimentul „tunarilor”.