Sferturi și semifinale puternice în Champions League și Europa League Actual

Sferturi și semifinale puternice în Champions League și Europa League

Astăzi au avut loc cele două trageri la sorți ale sferturilor de finală din Liga Campionilor și Europa League, cele mai importante două competiții fotbalistice dedicate cluburilor din Europa. Totodată, a fost stabilită și împerecherea pentru semifinale. Astfel, pentru cele două trofee puse în joc, vor avea loc adevărate derby-uri între cele mai puternice echipe de pe continent.

În Champions League, cea mai importantă competiție găzduită de UEFA, sferturile de finală propun dueluri tari: englezii de la FC Liverpool vor da piept cu portughezii de la FC Porto, „Bătrâna Doamnă” a Italiei, Juventus, va juca cu revelația competiției din acest punct, Ajax Amsterdam, FC Barcelona va da piept cu Manchester United, în ceea ce se anunță a fi cel mai spectaculos duel din această fază a competiției, în timp ce Manchester City și Tottenham Hotspur vor se vor duela într-un duel sută la sută britanic.

În semifinale, în funcție de rezultatele din sferturi, putem avea parte de adevărate șocuri ale competiției, cu dueluri extrem de tari precum: FC Barcelona – FC Liverpool sau Juventus Torino – Manchester City.

În Europa League, meciurile par a fi cel puțin la fel de echilibrate precum se întâmplă în principala competiție. Astfel, capul de afiș din sferturi este reprezentat de meciul Arsenal – Napoli. Un duel cel puțin la fel de echilibrat este cel dintre Benfica Lisabona și singura reprezentantă a Germaniei rămasă în Europa, Eintracht Frankfurt. Ca și în cazul Champions League, și în Eurpa League vom avea parte de un duel al unor cluburi provenite din aceeași țară, numai că aici este vorba de Spania, unde Valencia și Villareal se vor întâlni într-o dublă ce se anunță extrem de încinsă. În fine, ultimul sfert este cel în care Chelsea Londra va întâlni Slavia Praga.

Perechile semifinalelor din Europa League sunt formate dintre Vlancia/Villareal – Arsenal – Napoli și Chelsea/Slavia Praga – Benfica/Eintracht Frankfurt.