Astăzi începe penultima etapă din faza grupelor UCL Sport

Astăzi începe penultima etapă din faza grupelor UCL

Astăzi și mâine va avea loc etapa a cincea din faza grupelor Ligii Campionilor la fotbal. Aceasta va fi penultima din această fază a competiției și propune câteva dueluri extrem de interesante pentru iubitorii de fotbal din toată lumea. Cea mai puternică competiție inter cluburi din Europa este transmisă în România de posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Astfel, astăzi, cu începedere de la orele 19:55 și 22:00, microbiștii vor putea urmări la treabă unele dintre cele mai galonate cluburi ale continentului.

În grupa E, lucrurile sunt destul de clare. Bayern Munchen (locul 1, 10 puncte) întâlnește pe teren propriu formația portugheză Benfica Lisabona (locul 3, 4 puncte) și caută să obțină calificarea și să câștige grupa încă din aceatsă seară, pentru a mai liniști apele la club. Este de așteptat ca, în cazul unui nou eșec, Niko Kovac, antrenorul bavarezilor, să fie demis. În celălalt meci al grupei, Ajax Amsterdam întâlnește AEK Atena.

Grupa F este una mult mai interesantă în ceea ce privește lupta pentru calificarea mai departe în Liga Campionilor, cât și cea pentru ocuparea locului trei în gruă, care duce la continuarea parcursului european, dar în Europa League. Olympique Lyon (6 puncte, locul 2) primește vizita liderului Manchester City (primul loc, 9 puncte). În cel de-al doilea meci al zilei, Hoffenheim (3 puncte) joacă pe teren propriu cu formația ucraineană Shahtior Donețk (ultimul loc în grupă, cu numai 2 puncte).

Grupa G înseamnă și derby-ul serii de Champions League: la Roma, pe stadionul Olimpico, AS primește vizita reginei Europei, Real Madrid, într-un meci de care pe care pentru șefia grupei. Ambele formații au câte 9 puncte și nu le este amenințată calificarea pe mai departe, ci numai poziția de câștigătoare ale grupei, care le-ar putea asigura adversari mai facili în optimile de finală ale competiției. În cel de-al doilea meci, CSKA Moscova joacă acasă cu Viktoria Plzen.

În grupa H, Juventus are meci la Torino cu Valencia, în timp ce Manchester United joacă oe teren propriu cu elvețienii de la Young Boys. Este de așteptat caambele gazde să învingă și să își asigure calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.