Australia promite milioane de dolari pentru a salva populația de koala Magazin

Australia promite milioane de dolari pentru a salva populația de koala

Australia a anunțat, luni, că va investi peste 30 de milioane de dolari într-un program pentru salvarea populației de koala, al cărei număr se află într-o scădere dramatică.

Fundația Australian Koala estimează că în prezent mai trăiesc în sălbăticie doar 43.000 de astfel de mamifere în toată țara, dintr-o populație care ajungea la 10 milioane de exemplare înainte de anul 1778, când englezii au colonizat continentul.

„Koala reprezintă o comoară naţională. Ar fi mare păcat ca viitorul acestui marsupial emblematic să nu fie protejat”, a declarat Gladys Berejiklian, premierul statului New South Wales, în timpul prezentării programului guvernamental de conservare, intitulat „Koala Strategy”.

Unele studii arată că în ultimii 15-20 de ani numărul exemplarelor de koala din New South Wales a scăzut cu 26%, în timp ce în alte părţi ale Australiei aceste animale au dispărut în totalitate.

Programul de 45 de milioane de dolari australieni (aproximativ 34 milioane de dolari) are ca obiectiv conservarea habitatului natural al acestor animale, considerate „vulnerabile”. De asemenea, fondurile vor fi utilizate pentru lupta împotriva unor boli care fac ravagii în rândul populaţiei de koala, inclusiv chlamydia, o boală cu transmitere sexuală care duce la orbire, infertilitate şi deces.

În plus, banii vor fi utilizaţi pentru cercetare, protejarea unor zone circulate despre care se cunoaşte că reprezintă un pericol pentru koala şi înfiinţarea unui nou spital pentru îngrijirea animalelor bolnave.

(sursă foto: Perth Zoo)