Cei cinci candidați pentru postul de selecționer al României Sport

Cei cinci candidați pentru postul de selecționer al României

Cine sunt cei cinci candidați pentru postul de selecționer al primei reprezentative de fotbal a României? După eșecul total din preliminariile Campionatului European din 2020, România a rămas fără antrenorul Cosmin Contra. Acesta și-a dat demisia după umilința de la Madrid, de luni seară (0-5 cu Spania).

Potrivit surselor de pe lângă Federația Română de Fotbal, șefii fotbalului românesc analizează în acest moment 5 variante de selecționer. Acestea sunt: Dan Petrescu, Gheorghe Hagi, Mirel Rădoi, Marius Șumudică și Mircea Lucescu.

Cei cinci candidați

Cele mai mici șanse să devină selecționer se pare că le are Mircea Lucescu. Evident, nu pentru că nu ar fi dorit (este, de departe, cel mai valoros antrenor român), ci pentru că el nu ar accepta o astfel de propunere care are șanse să îi afecteze imaginea bună pe care o are.

Marius Șumudică reprezintă și el un nume demn de luat în calcul în această discuție, dar, din nou, șansele probabil că sunt destul de mici pentru ca acest lucru să se întâmple. Șumudică este antrenor în Turcia în acest moment și a demonstrat că este unul bun. Dar temperamentul său coleric probabil că îi sperie în acest moment pe oficialii FRF.

Gheorghe Hagi își merită, cu siguranță, locul pe această listă. După performanțele reușite pe plan intern cu Viitorul, Hagi visează să se întoarcă la cârma naționalei pe care a mai condus-o, într-un scurt mandat, în 2001. Atunci rezultatele nu au existat, dar Hagi se afla la acel moment la prima experiență din postura de antrenor.

Mirel Rădoi, actualul selecționer al reprezentativei de tineret, a demonstrat până acum că merită să fie luat în calcul. Rezultatele excelente obținute cu naționala mică i-a determinat de oamenii din lumea fotbalului să îi rostească de mai multe ori numele printre potențialii succesori ai lui Cosmin Contra.

Dan Petrescu este, la ora actuală, poate cel mai valoros antrenor român în activitate (Mircea Lucescu nu activează). Parcursul excelent cu CFR Cluj și rezultatele obținute îl fac favorit pe „Bursuc” la postul de selecționer al României.