Cele mai frumoase 10 galerii de fotbal din România Magazin

Cele mai frumoase 10 galerii de fotbal din România

Oamenii merg din ce în ce mai puțin pe stadion, dar acest lucru se poate schimba odată cu revenirea pe prima scenă a echipelor cu suporteri și a construirii de noi stadioane. Mai jos, vă oferim un top al celor mai frumoși fani ai echipelor din România:

locul 10: Oțelul Galați

Sufletistă și gălăgioasă, galeria Oțelului Galați compensează prin pasiune și determinare lipsa unei tradiții îndelungate.

locul 9: Farul Constanța

Galeria marinarilor își încurajează echipa indiferent de locul unde aceasta se deplasează, chiar dacă este formată din puțini membri.

locul 8: Universitatea Cluj

Peluza „Șepcilor Roșii” este una dintre cele mai cunoscute din țara noastră; pe cât de frumos își încurajează echipa, pe atât de capricioasă poate deveni uneori.

locul 7: Steaua București

Împărțită în două (FCSB și CSA), galeria Stelei a avut mult de suferit din această cauză; numărul mare al steliștilor salvează din imaginea agresivă și pe alocuri neprietenoasă a galeriilor.

locul 6: Universitatea Craiova

Și aici lucrurile sunt împărțite. O parte dintre suporteri susține echipa lui Adrian Mititelu, proaspăt promovată în Liga 2; totuși, majoritatea covârșitoare a oltenilor susține fosta CSU, din prima ligă; patima cu care își susțin craiovenii Universitatea este cu adevărat impresionantă.

locul 5: UTA Arad

Derby-urile din Vest, dintre UTA și Poli Timișoara, ne-au arătat adevărata față a galeriei arădene, care este una cu adevărat fantastică; ar fi fost mai sus în top dacă prestația fanilor ar fi fost constantă la fiecare meci al echipei.

locul 4: Poli Timișoara

Poli Timișoara a trecut prin atâtea turbulențe, că nimeni nu mai știe care este adevărata echipă, ce s-a întâmplat cu tradiția și flacăra violet ce ardea în vestul țării; chiar și cu mai multe echipe și în luptă prin ligile inferioare, galeria lui Poli a rămas la înălțime prin faptul că a condus de una singură numele și pasiunea mai departe.

locul 3: Petrolul Ploiești

La Ploiești, Petrolul este susținută de un întreg județ; galeria „lupilor galbeni” este una dintre cele mai spectaculoase din țară, își urmărește echipa peste tot prin țară și cântă neîncetat; scindarea acesteia însă a șubrezit-o considerabil, iar vremurile bune par din ce în ce mai departe.

locul 1 (egalitate): Dinamo București, Rapid București

În opinia noastră, Dinamo și Rapid au cele mai frumoase galerii din România și sunt foarte greu de departajat.

Dinamo are de partea ei spectaculozitatea coregrafiilor și inventivitatea cu care își face simțită prezența la marile meciuri (vezi momentul „Doar Dinamo București”), dar suferă la meciurile „de zi cu zi”, unde numărul fanilor de multe ori nu depășește câteva sute.

De partea cealaltă, galeria Rapidului nu este la fel de inspirată în ceea ce privește marile coregrafii, dar are de partea ei vocea și pasiunea; rapidiștii cântă ca niciunii alții și își susțin favoriții în ritmul tobelor la fiecare meci, indiferent de orașele sau satele unde echipa are meci și indiferent de ligă.

Din punctul nostru de vedere, cele două sunt complementare și merită titlul de cele mai frumoase galerii din România.